Eltefrie osterundstykker

Enkelt
110 min.
Nystekte rundstykker smaker helt fantastisk og blir enda bedre når de toppes med litt sprøstekt ost. Denne oppskriften på eltefrie osterundstykker gir deg enkelt et godt resultat som passer perfekt i matpakken, eller som tilbehør til supper og salater. Oppskriften gir cirka 10 rundstykker.
Vurder oppskriften
Få den tilsendt oppskriften

Slik gjør du

  • Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.

  • Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.

  • Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken, hell deigen ut av bollen og samle den med hendene. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.

  • Form deigen til 10 rundstykker og legg dem på et bakepapir. Dekk til med kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Dryss revet ost på rundstykkene.

  • Stek osterundstykkene på midterste rille i ovnen i 15-18 minutter.

Antall porsjoner:

  • 250 gram siktet hvetemel
  • 250 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 150 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk egg
  • 3 dl melk, romtemperert
  • 100 gram revet ost

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Mangomuffins med kokos

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.
Havrekjeks

Havrekjeks

Enkelt
45 min.
Havrekjeks med tranebær

Myke havrekjeks med tranebær

Enkelt
45 min.