Saftig speltbrød

Enkelt
170 min.
Dette er et luftig og saftig grovt speltbrød med sprø skorpe og god smak fra rug. Det passer ypperlig som matpakkebrød og kan fint fryses ned. Når du baker med spelt, er det viktig å huske at speltmel trenger mindre elting enn hvetemel, så pass på å ikke overelte brøddeigen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha sammalt speltmel grovmalt, sammalt speltmel finmalt, sammalt rugmel grovmalt, tørrgjær, salt, honning og lunkent vann i en bakebolle.

  2. Elt deigen på middels hastighet i cirka 5 minutter.

  3. Dekk til bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast. Dette hindrer at deigen tørker ut under heving. La deigen heve i 30-60 minutter, til den har doblet i størrelse.

  4. Pensle en brødform med Soft Flora Steke og Bake, og ha brøddeigen over i formen.

  5. La brøddeigen etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

  6. Varm opp stekeovnen til 175 grader.

  7. Stek speltbrødet på midterste rille i 50-60 minutter.

  8. Ta speltbrødet ut av formen rett etter steking og la det hvile på en rist i minst 10 minutter før servering.

  9. Server speltbrødet sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

Antall porsjoner:

  • 300 gram sammalt speltmel grovmalt
  • 350 gram sammalt speltmel finmalt
  • 50 gram sammalt rugmel grovmalt
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 ss Soft Flora Steke og Bake

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Lyse speltknekkebrød

Lyse speltknekkebrød

Enkelt
80 min.
speltlapper

Saftige, luftige speltlapper

Enkelt
25 min.
Eltefrie rundstykker med banan og syltetøy

Eltefrie rundstykker av spelt

Enkelt
110 min.