Slik lager du dansk rugbrød

Enkelt
170 min.
Det er ikke uten grunn at danskene velger rugbrød til leverposteien. Den lett bitre smaken av rug går nemlig perfekt sammen med en grov og krydret leverpostei, og brødet er både næringsrikt og mettende. Lag gjerne fordeigen dagen i forveien, så kan du nyte nystekt rugbrød med leverpostei til frokost. Oppskriften gir ett brød.
Vurder oppskriften
Få den tilsendt oppskriften

Slik gjør du

  • Fordeig:

    Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør til du har en klissete deig. Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i 4-12 timer.

    Hoveddeig:

    Bland sammen hvetemel, gjær, vann og sirup, og elt ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Tilsett fordeigen og elt deigen i 10 minutter.

    Dekk til bollen med plast og la den heve på et lunt sted i 1 time.

    Varm opp ovnen til 175 grader.

    Ha deigen over i en godt smurt brødform og la den etterheve i 30 minutter.

    Stek rugbrødet på midterste rille i ovnen i 55-60 minutter.

    La brødet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver. Rugbrødet nytes sammen med Stryhns grove leverpostei med bacon og pepper.

Antall porsjoner:

  • FORDEIG:
  • 175 gram sammalt rug, fin
  • 200 gram sammalt rug, grov
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 20 gram linfrø
  • 1.5 ts salt
  • 3.5 dl vann
  • HOVEDDEIG:
  • 100 gram siktet hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 0.75 dl vann
  • 2 ss mørk sirup
  • PÅLEGG:
  • 1 pk Stryhn's Pepper- og baconpostei

Produkter i oppskriften

Stryhns Pepper- og baconpostei. Foto.

Stryhn’s Pepper- og baconpostei