
Slik lager du dansk rugbrød
Slik gjør du
Fordeig:
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør til du har en klissete deig. Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i 4-12 timer.
Hoveddeig:
Bland sammen hvetemel, gjær, vann og sirup, og elt ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Tilsett fordeigen og elt deigen i 10 minutter.
Dekk til bollen med plast og la den heve på et lunt sted i 1 time.
Varm opp ovnen til 175 grader.
Ha deigen over i en godt smurt brødform og la den etterheve i 30 minutter.
Stek rugbrødet på midterste rille i ovnen i 55-60 minutter.
La brødet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver. Rugbrødet nytes sammen med Stryhns grove leverpostei med bacon og pepper.
Antall porsjoner:
- FORDEIG:
- 175 gram sammalt rug, fin
- 200 gram sammalt rug, grov
- 50 gram solsikkekjerner
- 20 gram linfrø
- 1.5 ts salt
- 3.5 dl vann
- HOVEDDEIG:
- 100 gram siktet hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 0.75 dl vann
- 2 ss mørk sirup
- PÅLEGG:
- 1 pk Stryhn's Pepper- og baconpostei
Produkter i oppskriften
