Appelsinscones med havregryn og tranebær

Enkelt
40 min.
Disse appelsinsconsene går raskt å slenge sammen og er perfekte når man vil ha noe å kose seg med til tekoppen eller om du venter besøk. Laget med gresk yoghurt som inneholder proteiner, og havre som gir fiber.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader.

  • Bland sammen alt det tørre:  hvetemel,havremel, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt. Om du ikke har havremel kan du lage det selv ved å male havre fint i en blender.

  • Bland det revede appelsinskallet inn i melblandingen.

  • Bland inn margarinen til du får en smulete deig. Den skal være kald, ikke smeltet.

  • Bland sammen gresk yoghurt, honning og appelsinjuice i en egen bolle – og bland det inn i melblandingen

  • Vend inn tørkede tranebær.

  • Form en rund kake på et bakepapir ved hjelp av en slikkepott. Den skal være ca. 2 cm høy. Pensle med melk og del den som en pizza – i åtte biter.

  • Stek den på 220 grader til den er gyllen – ca. 15-20 minutter avhengig av ovn .

  • Hvit sjokoladeglasur:

    Bland sammen:

    • 50 gram hvit sjokolade, smeltet
    • 2 ss gresk yoghurt

Antall porsjoner:

  • 90 gram hvetemel
  • 90 gram havremel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss Vita hjertego' Margarin
  • 1 ss appelsinskall, finrevet
  • 120 gram gresk yoghurt, vanlig
  • 3 ss appelsinjuice
  • 40 gram tørkede tranebær
  • 2 ss melk til pensling

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' margarin

Vita hjertego’ Margarin

Lignende oppskrifter

Sjokoladepudding av banan og mørk sjokolade

Sjokoladepudding av banan og mørk sjokolade

Enkelt
90 min.
Grove vafler med havregryn

Grove vafler

Enkelt
30 min.
bringebærtrollkrem

Bringebærtrollkrem

Enkelt
20 min.