Enkel grønn ertesuppe med crème fraîche og kyllingbacon

Enkelt
20 min.
Smakfull, fyldig grønn ertesuppe med masse erter. Topp den med crème fraîche eller kyllingbacon for mer smak. Perfekt hverdagsmat.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del løken og hvitløken i grove biter og ha de over i en kjele.

  2. Surr løk og hvitløk i olje til de er gylne i fargen. Løken skal bli myk, men ikke brun.

  3. Ha i de frosne ertene, vann og buljongterning. Sett på lokk og la det koke opp.

  4. Ta kjelen til side og kjør suppen glatt med stavmikser.

  5. Tilsett sitronsaft og sett kjelen tilbake på komfyren.

  6. Hold suppen varm mens du smaker til med salt og pepper før du serverer.

  7. Tips: 

    Server gjerne suppen toppet med crème fraîche blandet med hakket mynte og/eller kyllingbacon.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

rødbetsuppe med creme fraiche

Fyldig rødbetsuppe

Enkelt
45 min.
blomkålsuppe med gresskarkjerner

Blomkålsuppe med ristede gresskarkjerner

Enkelt
30 min.
hjemmelaget tomatsuppe

Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen

Enkelt
20 min.