Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen

Enkelt
20 min.
Tomatsuppe er deilig, varmende hverdagsmat. Denne grunnoppskriften er laget med få ingredienser og gir en fyldig tomatsuppe med masse tomater - som er klar på bare 20 minutter. Fyll på med fullkornspasta, kokt egg eller creme fraiche og server rundstykker ved siden av for å få et måltid som metter lenger.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell løk og hvitløk.

  2. Kutt løken i terninger.

  3. Finn frem en stor gryte.

  4. Surr løk og hele fedd med hvitløk i Optimal olje på middels varme til løken er blank og myk. Dette tar ca. 5 minutter.  Pass på at løken ikke blir brun, det setter smak på suppen.

  5. Tilsett i pepper, tomatpure, basilikum, hakkede tomater i gryten sammen med løken.  Kjør det glatt med en stavmikser.

  6. Tilsett buljong og la suppen putre i ca. 10 minutter før servering.

  7. TIPS: Bruk smaksnøytrale, raffinerte oljer når du steker. Kaldpressede oljer spruter mer, og kan under høy temperatur danne dårlig smak og lukt. 

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Kremet gulrutsuppe med kikerter

Gulrotsuppe med ristede kikerter

Middels
45 min.
Kremet gresskarsuppe

Kremet og smakfull gresskarsuppe

Enkelt
40 min.
Thaisuppe med nudler

Thaisuppe med nudler

Enkelt
35 min.