Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen

Enkelt
20 min.
Tomatsuppe er deilig, varmende hverdagsmat. Denne grunnoppskriften er laget med få ingredienser og gir en fyldig tomatsuppe som er klar på bare 20 minutter. Fyll på med fullkornspasta, kokt egg eller creme fraiche og server rundstykker ved siden av for å få et måltid som metter lenger.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

  1. Kutt løken i terninger.

  2. Finn frem en stor gryte. Surr løk og hele fedd med hvitløk i Optimal olje på middels varme til løken er blank og myk. Dette tar ca. 5 minutter.  Pass på at løken ikke blir brun, det setter smak på suppen.

    Tips: bruk smaksnøytrale, raffinerte oljer når du steker. Kaldpressede oljer spruter mer, og kan under høy temperatur danne dårlig smak og lukt. 

  3. Bland i pepper, tomatpure, basilikum, hakkede tomater oppi gryten og kjør den glatt med en stavmikser.

  4. Tilsett buljong og la den putre i ca. 10 minutter, så er den klar til å spises.

     

     

    Visste du at..

    Tomater er en kilde til beta-karoten, som omdannes til vitamin A i kroppen. Dette vitaminet bidrar blant annet til å opprettholde normalt syn. Fett, for eksempel fra olje, hjelper kroppen å ta opp disse vitaminene. Tomater er også en kilde til vitamin C, og har et høyt innhold av kostfiber.

     

     

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Kremet gulrutsuppe med kikerter

Gulrotsuppe med ristede kikerter

Middels
45 min.
Kremet gresskarsuppe

Kremet og smakfull gresskarsuppe

Enkelt
40 min.
Thaisuppe med nudler

Thaisuppe med nudler

Enkelt
35 min.