Frokostmuffins med søtpotet og chili

Enkelt
45 min.
Trenger du frokost på farta til hektiske morgener? Da kan disse frokostmuffinsene laget med grovt mel, søtpoteter og mager kesam gi deg en god start på dagen. Chili tilfører ekstra smak, men kan godt erstattes med andre grønnsaker om du heller ønsker det – for eksempel paprika eller tomater. Oppskriften gir 20 store frokostmuffins.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotetene og del dem i små biter på 2 x 2 centimeter.

  2. Kok opp en kasserolle med vann, og ha i bitene med søtpotet. Kok i cirka 15 minutter, til søtpotetene er møre.

  3. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  4. Sil av vannet og mos søtpotetene med en potetstappe eller en stavmikser.

  5. Ha sammalt hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.

  6. Rør inn egg, Vita hjertego’ Flytende, mager kesam, lettmelk og most søtpotet.

  7. Finhakk chili og ha det over i bakebollen.

  8. Bland det hele godt sammen og fordel røren i muffinsformer. Muffinsformene kan fylles helt til toppen. Dryss solsikkefrø over muffinsene.

  9. Stek muffinsene på midterste rille i cirka 30 minutter, til de er gjennomstekt. Sjekk med en bakepinne om de er ferdigstekt. Er det deig igjen på pinnen, bør de stå litt lenger.

  10. Avkjøle frokostmuffinsene på rist.

  11. TIPS: Frokostmuffins kan fint fryses, så lag gjerne mange når du er først i gang. Ta opp en muffins fra fryseren på kvelden, så har du frokosten klar når du står opp.

Antall porsjoner:

  • 200 gram søtpotet
  • 500 gram sammelt hvetemel, finmalt
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 3 stk egg
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 300 gram mager kesam
  • 4 dl lettmelk
  • 0.5 stk chili
  • 3 ss solsikkefrø

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

grove lapper

Grove lapper med skogsbær

Enkelt
20 min.
Grove kanelsnurrer

Grove kanelsnurrer

Enkelt
120 min.
Grove vafler med havregryn

Grove vafler

Enkelt
30 min.