Både suppe og chips er en super måte å få i seg den vitaminrike grønnkålen på. Grønnkål gir oss blant annet vitamin A, som er viktig for synet, og vitamin E som er viktig for celler og vev. En porsjon grønnkålsuppe med chips dekker i tillegg hele dagsbehovet for vitamin C, som kroppen vår trenger for å kunne ta opp jern fra andre matvarer. I Norge er grønnkålen i sesong fra juni og helt til desember. Prøv denne enkle varianten som du kan lage på bare 20 minutter. Server gjerne med grovt brød og myk margarin.

Ingredienser

4 porsjon

Grønnkålchips

100 gram grønnkål
0.5 ts salt

Grønnkålsuppe

250 gram grønnkål
1 stk gul løk
7 dl grønnsaksbuljong
3 dl yoghurt naturell
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Vita hjertego' Optimal Olje
Vita hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer