Knasende sprø grønnsaksvafler

Enkelt
25 min.
Grønnsaksvaffel er en super måte å lure litt ekstra vitaminer inn i måltidet på. Smaker herlig med for eksempel ost og reddiker, eller prøv asiatisk inspirert topping med majones, sriracha og koriander. NAM! Oppskriften gir ca. 4 vafler
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

    1. Pisk egg og vann godt sammen

    2. Bland i ost og revede grønnsaker. Her kan du for eksempel bruke revet squash, gulrot og finhakket rødløk.

    3. Bland mel, bakepulver og salt for seg, før du har det over i blandingen med egg og grønnsaker og blander godt.

    4. Varm opp vaffeljernet og smør det lett med flytende margarin.

    5. Ha en øse med røre i vaffeljernet og fordel den utover i jernet. Røren blir ganske tykk på grunn av grønnsakene, så sørg for å fordele den godt slik at vaffelen blir jevnt stekt.

    6. Stek til vaffelen er gyllen, ca. 1-3 minutter avhengig av vaffeljernet

    Nytes med ønsket pålegg.

    Serveringsforslag: 

    Vaffelen smaker nydelig toppet med lettmajones, srirachasaus, koriander og vårløk. Og, om du er riktig lysten på noe spennende kan du slenge på en jalapeño.

     

     

Antall porsjoner:

  • 1 dl vann
  • 2 stk egg
  • 2 dl mel
  • 4 dl revede/finhakkede grønnsaker
  • 50 gram revet ost (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende
  • 1 klype salt

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Grove vafler med havregryn

Grove vafler

Enkelt
30 min.
Rødbethummus

Rødbethummus med lompechips

Enkelt
25 min.
Parmesanbakt blomkål med chilimajones

Parmesanbakt blomkål med chilimajones

Enkelt
25 min.