Det er gode grunner til at klassikeren fiskegrateng lever i beste velgående på norske middagsbord. Med kremet saus, torsk, makaroni og sprø topping, er gratengen både lett å elske og enkel å lage. Server den gjerne med nykokte poteter og en klassisk råkostsalat.

Ingredienser

4 porsjon

2 dl fullkornsmakaroni

Saus

4 ss hvetemel
4 dl lettmelk
3 stk egg
0.5 ts salt
0.5 ts malt muskat
1 dl revet lettost

Grateng

500 gram torskefilet
2 ts salt (til å trekke torsken)
50 gram frosne erter
1 dl strøkavring

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer

  • Signe Anna Solberg

    Det er unødvendig å koke Tor eller timet seifilet, først.
    Skjær fisken i biter og bland den inni saus og eggeplomme blandingen. Skjær inn stive eggehviter til slutt.
    Ha krydder, evt fiskebuljong knust, i væsken så blandes den jevnt
    Gratengen skal jo stekes og det er viktig og ikke miste fiskekraften
    Prøv dette, hilsen Signe

    • Signe Anna Solberg

      Her laget i- padder sin krøll i teksten det skal være :
      koke torsken eller helt tine frossen seifilet blokk først

    • Anne Cathrine

      Hei Signe Anna! Takk for fine innspill 😊
      Det vil nok være litt vanskelig å skjære opp en frossen filet eller fiskeblokk uten å tine litt først. I tillegg vil det ekstra tinevannet kunne gjøre at gratengen ikke vil sette seg. Derfor anbefaler vi at fisken trekkes før den brukes i gratengen 😊