Hjemmelaget granola med aprikos og gresskarfrø
Enkel
1 t 15 min
Hjemmelaget granola er kjempelett å lage og smaker utrolig godt. Oppbevar den i et glass eller en tett boks, så holder den seg i ca en måned.
Ingredienser
1 porsjon
250 g havregryn
100 g grovhakkede mandler
50 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerer
50 g sesamfrø
25 g brunt sukker
2 klyper maldonsalt
1 dl eplejuice
1 ss honning
100 g tørket aprikos
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Slik gjør du
1
Rør sammen havregryn, mandler, solsikke- og gresskarkjerner, sesamfrø og salt.
2
Ha eplejuice, Vita hjertego’ flytende, sukker og honning i en kjele og varm opp til sukkeret er oppløst.
3
Hell blandingen oppi det tørre og rør godt.
4
Hell granolaen over på et stekebrett med bakepapir på og fordel blandingen jevnt utover.
5
Stekes på 140 grader midt i ovnen i ca 60 minutter. Rør i granolaen ca hvert tiende minutt mens den står i ovnen.
6
Etter at granolaen er ferdig stekt lar du den avkjøles før tørket aprikos tilsettes.
7
Kommentarer