Quinoasalat med mango og granateple

Enkelt
30 min.
De næringsrike quinoafrøene er naturlig glutenfrie og rike på både proteiner og umettet fett. Lager du en quinoasalat med søte smaker fra granateple og mango, får du en frisk og velsmakende salat som metter godt. Denne salaten kan spises til både lunsj og middag, og egner seg også godt som tilbehør til middagen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

    Dressing:

    Bland sammen Vita hjertego´Optimal, honning, sitronsaft og pepper.

    Quinoasalat:

    Ha quinoaen i en sil eller et dørslag, og skyll frøene under rennende vann. Dette er for å fjerne en hinne som dekker quinoafrøene.

  1. Kok opp vannet i en kjele. Ha i quinoafrøene, legg på lokk og la det koke under lokk i 15 minutter.

  2. Ta kjelen av varmen, ta av lokket og la quinoaen hvile mens du forbereder resten av ingrediensene.

  3. Del rødløk, vårløk, mango og paprika i biter på ca. 1×1 cm. Rens ut granateplekjernene. Bland sammen quinoaen med rødløk, vårløk, mango og paprika og bland godt sammen. Vend inn dressingen i salaten rett før servering.

  4. Topp gjerne med litt frisk koriander om du ønsker ekstra smak på salaten.

Antall porsjoner:

  • DRESSING:
  • 1 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 2 ss honning
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts pepper
  • QUINOASALAT:
  • 2.5 dl quinoa
  • 3 dl vann
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stilker vårløk
  • 0.5 stk mango
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk granateple
  • 1 neve frisk koriander (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Asiatisk laksesalat med mango

Asiatisk laksesalat med mango

Enkelt
20 min.
Biffsalat med avokado og chili- og ingefærdressing

Varmende biffsalat med chili- og ingefærdressing

Enkelt
30 min.
Thaisuppe med nudler

Thaisuppe med nudler

Enkelt
35 min.