Rødbet- og fetasalat

Enkelt
15 min.
Denne rødbet- og fetasalaten med en frisk og syrlig dressing egner seg for eksempel godt til laks. Den søtlige og friske rødbeten er en fin smakskontrast til fetaosten. .
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del de ferdigkokte rødbetene i små biter på 1 x 1 centimeter. Ferdig kokte rødbeter fås kjøpt i de fleste butikker med litt godt utvalg.

  2. TIPS: Om du ønsker å bruke ukokte rødbeter må de kokes i en kjele med vann på middels varme i cirka 45 minutter, til de er møre. Fjern skinnet før du deler dem i små biter på 1 x 1 centimeter.
  3. Del fetaosten i små biter på 1 x 1 centimeter og finhakk bladpersillen.

  4. Ha rødbeter og fetaost i en bolle og tilsett finhakket bladpersille.

Dressing

  1. Finhakk hvitløk.

  2. Bland sammen hvitløk, sitronsaft, Vita Hjertego’ Optimal olje, salt og pepper i en liten skål.

  3. Ha dressingen over rødbet- og fetasalaten og bland det hele godt sammen.

Antall porsjoner:

  • Salat:
  • 500 gram ferdigkokte rødbeter
  • 150 gram hel fetaost
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • Dressing:
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Couscoussalat

Couscoussalat

Middels
50 min.
Grillet hjertesalat

Grillet hjertesalat med asiatisk marinade

Enkelt
15 min.
Ovnsbakte fries av rotgrønnsaker

Ovnsbakte fries av rotgrønnsaker

Enkelt
30 min.