Stekt laks med blomkålris og avokadokrem

Enkelt
25 min.
Blomkålris er et supert alternativ til ris og en smart måte å få i seg mer grønnsaker på. Her har blomkålrisen fått følge av saftig, pannestekt laks og fløyelsmyk avokadokrem. En perfekt hverdagsmiddag som gjør godt for både kropp og gane.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Blomkålris:

Riv blomkålen grovt på et rivjern. Press ut saften av sitronen og vend inn. Fres blomkålen i en varm panne med Vita hjertego’ Flytende i cirka 3 minutter.

Press hvitløken og vend inn med salt og pepper. Fres videre i 2 minutter mens du rører.

Laks

Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en panne med Vita hjertego’ Flytende til den er gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt, i cirka 6 minutter.

Avokadokrem

Mos avokadoen med Vita hjertego’majones og limesaft. Kjør den med stavmikser om du ønsker en glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server stekt laks med blomkålris og avokadokrem.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Kyllingsalat

Kyllingsalat med urtedressing

Enkelt
30 min.
hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Enkelt
50 min.
Råkostsalat

Husmorskolens råkostsalat

Enkelt
15 min.