Stekt ris med asiatiske grønnsaker

Enkelt
20 min.
Stekt ris er en rask, enkel og komplett vegetarmiddag - og i tillegg en genial måte å bruke opp rester av ris på. Her har vi fylt retten med smakfulle asiatiske grønnsaker, men du kan bruke akkurat det du måtte ha av grønnsaker i kjøleskapet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Skjær soppen i skiver, del minimaisen i biter og strimle vårløken. Finhakk chilien hvis du bruker den.

  3. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 2 ss Vita hjertego’ Flytende. Ha i risen og stek til den er lett gyllen, cirka 2 minutter.

  4. Flytt risen til siden i pannen og lag et hull i midten. Ha 1 ss Vita hjertego’ Flytende i hullet og tilsett sopp, minimais og vårløk. La det stå og surre i 1 minutt før du rører det inn i risen.

  5. Lag et nytt hull i risen og tilsett 1 ss Vita hjertego1 Flytende i hullet. Knekk eggene opp i hullet og bland eggene inn i risen. Pass på å ikke oversteke eggene eller risen, for da kan retten bli tørr. Stek videre i cirka 1 minutt.

  6. Tilsett bønnespirer, soyasaus og pepper og stek videre i 1 minutt til. Topp retten med litt finhakket chili og koriander dersom du ønsker det.

Antall porsjoner:

  • 2 dl fullkornsris
  • 6 stk shiitakesopp
  • 200 gram hermetisk minimais, eller 100 gram fersk minimais
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk chili (kan sløyfes)
  • 4 ss Vita hjertego' Flytende
  • 2 stk egg
  • 80 gram bønnespirer
  • 1 ss soyasaus
  • 0.5 ts pepper
  • Frisk koriander (kan sløyfes)

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Kyllingsalat

Kyllingsalat med urtedressing

Enkelt
30 min.
hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Enkelt
50 min.
Kyllingboller i tomatsaus

Kyllingboller i hjemmelaget tomatsaus

Middels
50 min.