Vegetarlasagne

Enkelt
70 min.
Vegetarlasagne er en super middagsrett for kjøttfrie dager, og en fin måte å få i seg mer grønnsaker. Denne vegetarlasagnen er fylt med grønnsaker som sopp, grønnkål og erter, som gir næring og smak, Ostesausen er laget med lettost og cottage cheese.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

Grønnsakssaus

  1. Finhakk løk og hvitløk. Del squash og sopp i små biter på ca. 1 cm. Fjern stilken fra grønnkålen og riv opp bladene i middels store biter.

  2. Varm opp en stekepanne med Vita Hjertego’ Optimal olje på middels høy varme, og fres løk og hvitløk til løken er blank, men ikke brunet.

  3. Tilsett squash og sopp, og fres sammen med løken i 2-3 minutter.

  4. Ha i grønnkål og erter.

  5. Tilsett hakkede tomater, salt, pepper og timian, og la sausen putre i 5 minutter.

Ostesaus:

  1. Varm opp en kasserolle med Vita Hjertego’ Flytende og tilsett hvetemel. Rør om og spe inn melk, litt og litt av gangen til du har en tykk og jevn saus.

  2. Tilsett cottage cheese og rør om til sausen er godt blandet.

  3. Smak til med salt og pepper.

Lasagne

  1. Finn frem en middels stor ildfast form – ca. 20×30 cm.

  2. Legg et lag med grønnsakssaus nederst i formen. Ha deretter på et lag med ostesaus og lasagneplater. Gjenta prosessen 2-3 ganger, avhengig av størrelsen på formen, og avslutt med grønnsakssaus og ostesaus.

  3. Fordel revet ost på toppen.

  4. Stekes vegetarlasagnen på midterste rille i 30 minutter.

  5. La gjerne vegetarlasagnen hvile i cirka 10 minutter før den serveres slik at den får satt seg og server sammen med en frisk salat.

  6. TIPS: Fyll gjerne lasagnen med de grønnsakene du har i kjøleskapet, særlig de som begynner å bli litt slappe – det er en fin måte å redusere matsvinn på. Du kan også lasagnen klardagen i forveien, og sett den ustekt i kjøleskapet. Da trenger du bare å varme den opp dagen etter, så er middagen klar på rekordtid!

Antall porsjoner:

  • GRØNNSAKSSAUS:
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk middels stor squash
  • 250 gram sopp
  • 150 gram grønnkål
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 100 gram frosne erter
  • 800 gram hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • OSTESAUS:
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 300 gram cottage cheese
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • ØVRIG:
  • 200 gram revet lettost til topping
  • 10 stk lasagneplater av fullkorn

Lignende oppskrifter

hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Enkelt
50 min.
Kyllingsalat

Kyllingsalat med urtedressing

Enkelt
30 min.
Kremet gulrutsuppe med kikerter

Gulrotsuppe med ristede kikerter

Middels
45 min.