Yoghurtiskake med jordbær

Enkelt
40 min.
Dette er en frisk og deilig iskake som er laget med en blanding av gresk yoghurt og jordbær. Bruker du norske jordbær får du ekstra god smak på yoghurtiskaken, som med den knasende gode kjeksbunnen gir en iskake som passer perfekt som dessert på en varm sommerdag.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha havrekjeksen i en foodprosessor og kjør de til de er en finsmulet masse.  Har du ikke foodprosessor kan du også ha kjeksene i en plastpose og knuse de ved hjelp av en kjevle.

  2. Ha de knuste kjeksene i en bolle og bland sammen med Vita hjertego’ Flytende.

  3. Trykk ut smulene i bunnen av en springform på 28 cm.

  4. Ha frosne jordbær, yoghurt og honning i en blender eller foodprosessor, og kjør blandingen til alle ingrediensene er godt blandet sammen.

  5. Hell yoghurtisen over kjeksbunnen og sett iskaken i fryseren i minst 4 timer, slik at den setter seg.

  6. Ta yoghurtiskaken ut av fryseren 15 minutter før servering.

  7. Server gjerne med ekstra ferske jordbær på toppen når disse er i sesong.

Antall porsjoner:

  • Bunn:
  • 300 gram havrekjeks
  • 4 ss Vita hjertego' Flytende
  • Yoghurtis:
  • 400 gram frosne jordbær
  • 500 gram lett gresk yoghurt
  • 2 ss flytende honning
  • Pynt:
  • 200 gram jordbær

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Sunn smuldrepai med epler og havregryn

Sunn smuldrepai med epler og havregryn

Enkelt
55 min.
sunnere sjokoladekjeks

Sunnere sjokoladekjeks

Enkelt
25 min.
Vannmelonpizza med gresk yoghurt og bær

Vannmelonpizza med granola, yoghurt og bær

Enkelt
10 min.