Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Mills AS samler inn og bruker personopplysninger digitalt.

Mills AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra mills.no (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på www.mills.no

Mills AS har det daglige ansvaret for behandlinger av personopplysninger på mills.no, med mindre annet er oppgitt under.

Meat Digital er Mills sin databehandler, og er vår leverandør for drift, utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Mills og Meat som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Mills og Meat Digital regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Kontaktskjema og reklamasjonsskjema på mills.no

Henvendelser sendt inn via kontaktskjema og reklamasjonsskjema håndteres av Mills Forbrukerservice.

Persondata som du har delt med Mills; navn, adresse, telefonnummer, mailadresse og eventuelt kontonummer, har blitt registrert hos Mills. Denne informasjonen er nødvendig for å kunne behandle henvendelsen saken, men vil ikke bli brukt i noen annen sammenheng. Mills har en rutine som sikrer at denne informasjonen blir slettet etter 6 måneder.

Nettstatistikk

Mills benytter Google Analytics for å samle informasjon om hvordan brukere benytter mills.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvilke oppskrifter som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Følgende informasjonskapsler brukes på mills.no:

  • Analyseverktøyet Google Analytics plasserer én / et sett med informasjonskapsler på din maskin. Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk. Du kan lese mer om nettstatistikk over. Hovedinformasjonskapselen som brukes av Google Analytics heter “_ga”.
  • Wordfence er et sikkerhetsverktøy som hjelper med å beskytte nettstedet mot angrep fra hackere og malware. Verktøyet bruker et sett med informasjonskapsler for å rapportere statistikk om, og forhindre data-angrep. Informasjonskapslene som bruker av Wordfence begynner med «wfvt_» og «wordfence_».
  • MyFonts er en tjenesteleverandør av skrifttyper. Tjenesten benytter informasjonskapsler for å føre statistikk over bruk av skrifttyper på nettstedet.

Nyhetsbrev

Mills sender ut nyhetsbrev med informasjon om undervisningsopplegget fettskolen.no ca. 4 ganger i året. For at vi skal kunne sende deg e-post må du registrere en e-postadresse eller foreta en bestilling. Den amerikanske nyhetsbrevleverandøren Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet.  E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Du kan si opp abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken nederst i eposten du mottar fra oss, eller ved å kontakte fettskolen@mills.no.

Mills sender ut nyhetsbrev om temaet fett og helse ca. 4 ganger i året. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Den amerikanske nyhetsbrevleverandøren Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet.  E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Du kan si opp abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken nederst i eposten du mottar fra oss, eller ved å kontakte vitahjertego@mills.no.

Bestilling av undervisningsmateriell fra Fettskolen

På fettskolen.no kan du bestille undervisningsmateriell ved å oppgi blant annet skolens navn, e-post og postadresse. Bestillingsinformasjonen deles med distributøren Asker og Bærum arbeidssenter, som sender ut undervisningsmateriellet på vegne av Mills AS. Personopplysninger vi får inn ved bestillinger av undervisningsmateriell blir ikke benyttet til andre formål enn å effektuere bestillingen.

E-posten som oppgis benyttes til å sende sende informasjon om bestilling av materiell for nytt semester og tilgjengelig støttemateriell på fettskolen.no. Etter fire år vil alle opplysninger med unntak av antall og virksomhet slettes. Informasjon om antall og virksomhet/skole beholdes etter fire år, av hensyn til statistikk.

Listene gjennomgås slettes august hvert år. Om man ønsker å melde seg av nyhetsbrevet kan dette gjøres ved å trykke avmelding nederst i mottatt nyhetsbrev eller sende en henvendelse til fettskolen@mills.no.