Nøkkelen til den perfekte kombinasjonen på brødskiva

Hvorfor er det sånn at noen mener brødskiver med leverpostei og sylteagurk hører sammen, mens andre ikke orker tanken? Vi har spurt en som forsker på smak.

Uvanlige kombinasjoner kan løfte pålegget til nye høyder.

Pålegg du kanskje ikke har tenkt over at passer sammen

Spiser du det samme på brødskiva hver dag? Prøv en ny smakskombinasjon! Kanskje kan det løfte favorittpålegget til nye høyder.

 

Leverpostei med tyttebærsyltetøy
Den søte, litt bitre smaken av tyttebær passer godt med den krydrede kjøttsmaken i leverposteien. Lun gjerne posteien i 10 minutter på 150 grader i ovnen før du har den på brødskiva.

Brunost med kiwi
Mange spiser brunost med syltetøy. Hvorfor ikke prøve med frisk frukt i stedet? Kiwi er akkurat passe søt og går godt med den runde smaken i brunosten.

Gulost med klementin
Den syrlige friskheten i klementinen passer utmerket til hvitost, spesielt til fete typer som gräddost eller ridderost. Denne kombinasjonen smaker også veldig godt på knekkebrød.

Spekeskinke med pære og timian
Du har kanskje spist spekeskinke med melon til forrett en gang? Pære smaker minst like godt! Prøv det sammen på brødskiva og dryss litt timian på toppen for en herlig krydret avslutning.