Grove polarbrød

Polarbrød har på noen år blitt en klar matpakkefavoritt. Denne varianten krever hverken elting eller heving, og resultatet er luftige og saftige polarbrød som er klare i på bare 35 minutter.

For allergikeren: glutenfrie matmuffins

Disse saftige glutenfrie matmuffinsene er fylt med ost og skinke, og er supre til matpakken for de som ikke tåler gluten. I denne oppskriften har vi brukt skinke og ost, men her kan du også bruke andre ting – som salami og squash eller revet gulrot.

Muffinsene kan fryses. Ta de opp kvelden i forveien og la de tine i kjøleskap over natten. Oppskriften gir ca. 6 store muffins.

Tid: 35 min

Eltefritt brød

Dette brødet er både luftig og saftig, og det krever ingen elting. Mange eltefrie brød må heves over natten, men med denne oppskriften trenger brødet bare én times heving.

Tid: 120 min

Basisvarer som kan være lurt å ha stående:

  • Tørrgjær
  • Sammalt hvetemel
  • Siktet hvetemel
  • Om du har allergikere i familien: grov glutenfri melblanding
  • Rugmel
  • Margarin
  • Frø for ekstra næring – for eksempel solsikke og gresskar