Tre overraskelser i matpakka barna vil elske

Både tacosnurrer, osterundstykker og minipizzaer er polulære innslag i matboksen. Og det beste av alt: alle disse tre kan du lage av én og samme grunndeig.

En porsjon eltefri grunndeig:

250 gram siktet hvetemel

250 gram sammalt hvetemel, finmalt

0.25 ts tørrgjær

0.5 ts salt

150 gram Soft Flora Steke og Bake

1 stk egg

3 dl melk, romtemperert

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.

2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.

3. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og deigen vil ikke heve.

4. Nå er deigen klar for å lage enten osterundstykker, minipizza eller tacosnurrer.

minipizza med pepperoni

Eltefri minipizza

Disse minipizzaene er herlige munnfuller du kan dippe i tomatsaus eller rømmedressing. Minipizzaene kan fint fryses og puttes rett i matboksen fra fryseren, så vil de være ferdig tint til lunsjpausen. Oppskriften gir cirka 20 minipizzaer.

Du trenger: 

1 porsjon eltefri grunndeig

1 dl pizzasaus eller ketchup

20 stk pepperoni

Slik gjør du:

  1. Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2 til 3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
  2. Form deigen til 20 små runde kuler og legg de på et bakepapir. Trykk kulene flate med håndflaten. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 30 minutter.
  3. Varm opp ovnen til 200 grader.
  4. Pensle minipizzaene med pizzasaus eller ketchup. Legg små skiver av pepperoni på deigbitene og trykk de ned i deigen.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 10 minutter.
  6. Server med tomatsaus eller rømmedipp.
Eltefrie tacosnurrer på brett

Eltefrie tacosnurrer

Eltefrie tacosnurrer i er en populær overraskelse i matpakken som gjør matpausen ekstra hyggelig. Bruk gjerne rester av tacomiddagen. Oppskriften gir ca. 10 tacosnurrer som fint kan fryses i opptil 3 måneder.

Du trenger: 

1 porsjon eltefri grunndeig

400 gram kjøttdeig

1 pk tacokrydder

1 dl vann

2 stk vårløk

3 stk tomater

200 gram revet ost

1 stk egg til pensling

Slik gjør du:

  1. Varm opp en stekepanne på middels varme og stek kjøttdeigen i cirka 5 minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og 1 dl vann, og la det putre i 2 minutter.
  2. Finhakk vårløk og tomat.
  3. Varm opp ovnen til 200 grader.
  4. Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2-3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
  5. Kjevle ut deigen til et rektangel på 60×40 centimeter, og legg deigen på et bakepapir.
  6. Fordel kjøttdeig, vårløk, tomatbiter og revet ost utover.
  7. Rull deigen sammen til en pølse, og del i skiver som er cirka 2 centimeter brede.
  8. Legg tacosnurrene med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i 30 minutter under et fuktig kjøkkenhåndkle.
  9. Pensle tacosnurrene med et sammenvispet egg.
  10. Stek tacosnurrene på midterste rille i cirka 15 minutter.
osterundstykker

Eltefrie osterundstykker

Nystekte rundstykker smaker helt fantastisk og blir enda bedre når de toppes med litt sprøstekt ost. Denne oppskriften på eltefrie osterundstykker gir deg enkelt et godt resultat som passer perfekt i matpakken, eller som tilbehør til supper og salater. Oppskriften gir cirka 10 rundstykker.

Du trenger: 

1 porsjon eltefri grunndeig

100 gram revet ost

Slik gjør du:

  1. Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken, hell deigen ut av bollen og samle den med hendene. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
  2. Form deigen til 10 rundstykker og legg dem på et bakepapir. Dekk til med kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
  3. Varm opp ovnen til 200 grader.
  4. Dryss revet ost på rundstykkene.
  5. Stek osterundstykkene på midterste rille i ovnen i 15-18 minutter.

Kanskje vil du også like: