Grillbruken trenger overhodet ikke begrenses til kjøtt og fisk, den kan også brukes til å lage dessert. Særlig grillet frukt smaker nydelig som dessert etter et godt grillmåltid.

Når du griller frukt, varmer du opp fruktkjøttet og frukten får en fantastisk sødme, i tillegg til den karakteristiske grillsmaken vi alle elsker. Nesten all frukt kan grilles, så her er det bare å finne frem favorittene. Her er fem desserter du kan lage på grillen

1. Balsamicomarinerte fersken med mascarpone

Du trenger:

Slik gjør du:

  1. Del ferskenene i to og skjær ut steinen.
  1. Bland sammen olje, balsamico og allehånde. Pensle snittsiden på ferskenene med balsamicooljen.
  1. Bland sammen mascarponekrem og honning i en liten skål og pisk den lett med en gaffel.
  1. Grill ferskenene med snittsiden ned til de er gjennomvarme.
  1. Server ferskenene med mascarponekremen.

Tips: om du ønsker et lettere alternativ kan mascarponekremen byttes ut med mager vaniljekesam.

2. Grillet banan med meksikansk sjokoladesaus

Du trenger:

• 4 modne bananer
• Grillspyd
• 1 ss Vita hjertego’ Optimal olje
• 2 ss honning
• 75 gram mørk sjokolade
• 0.5 dl lettfløte
• 0.5 ts kanel
• 0.5 ts vaniljesukker
• 0.25 ts malt muskat
• 1 liten klype cayennepepper

Slik gjør du:

1. Legg grillspydene i bløt i vann for å unngå at de brenner.

2. Ha mørk sjokolade og Vita hjertego’ Mat i en liten kjele på middels varme. Varm opp til all sjokoladen har smeltet. Tilsett kanel, vaniljesukker, muskat og cayennepepper og rør godt om.

3. Fjern skallet på bananene og del dem i biter på ca. 2 cm.

4. Bland sammen olje og honning, og pensle bananene med oljen.

5. Grill bananene på begge sider – til de er gjennomvarme.

6. Server bananene med sjokoladesaus.

3. Kanelglasert ananas med sitron- og vaniljekesam

Du trenger:

Slik gjør du:

  1. Legg grillspydene i bløt i vann for å unngå at de brenner.
  1. Ha vaniljekesam i en liten skål. Riv sitronskallet med den fine delen av et rivjern, og pass på at du kun får med det gule. Press ut saften av sitronen. Bland sitronsaft og revet sitronskall med vaniljekesamen.
  1. Rens ananasen og del den i ca. 1,5 cm tykke skiver. Tre skivene på grillspyd.
  1. Bland sammen olje, honning og kanel. Pensle ananasskivene på begge sider.
  1. Grill ananasen på begge sider til den har fått en fin glasering.
  1. Server med sitron- og vaniljekesam og litt revet mynte.