Fem smakfulle grønnsaker til grillen

Grillsesongen er i full gang og det er ikke bare koteletter, pølser og hamburgere som egner seg på grillen. Grillede grønnsaker bidrar med både spennende nye smaker og farger til måltidet. Her får du fem oppskrifter på grillede grønnsaker som alle kan lykkes med:

grillet portebellosopp

Grillet portebellosopp med urtedressing

Grillet portobellosopp fylt med urter kan erstatte kjøttet i hamburgeren og egner seg i tillegg som tilbehør både til biff, lam og kylling. Her har vi fylt den med urter i en variant som egner seg ypperlig som forrett eller tilbehør.

Tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU: 

Sopp:
2 ss timian
2 ss oregano
4 portobellosopp
1 dl Vita hjertego’ Flytende

Urtedressing:
2 ss timian
1 dl Vita hjertego’ Optimal olje
1 ss sitronsaft
1 ts pepper

 

SLIK GJØR DU:

Grillet portebellosopp: 

  1. Finhakk timian og oregano.
  2. Ha Vita hjertego´ Flytende, timian og oregano i en bolle, og rør sammen.
  3. Fjern stilken på portobellosoppen og fyll soppen med urtemargarinen.
  4. Grill portobellosoppen med stilksiden opp på middels varme til den er myk, cirka 8 minutter.

Urtedressing:

  1. Finhakk timian.
  2. Bland sammen Vita hjertego’ Optimal olje, sitronsaft, timian og pepper, og rør godt om.
  3. Server portobellosoppen med urtedressingen.
grillet søtpotet med chilimajones

Grillet søtpotet med chilimajones

Grillet søtpotet er like god som snacks som den er som tilbehør til grillmaten. Den er full av sødme og smaker nydelig sammen med en sterk chilimajones.

Tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU: 

Grillet søtpotet: 
600 gram søtpoteter
3 ss Vita hjertego’ Optimal olje
0.5 ts pepper

Chilimajones:
0.5 chili
100 gram Vita Hjertego´ Lettmajones

 

SLIK GJØR DU: 

Grillet søtpotet: 

  1. Del søtpotene i mellomstore båter, ca. 2 cm tykke.
  2. Pensle søtpotetbåtene med Vita hjertego’ Optimal olje og pepper, og grill søtpotetbåtene på lav varme til de er myke og du ser grillmerke på dem. Dette tar cirka 8-10 minutter på hver side.

Chilimajones:

  1. Finhakk chilien og bland sammen med Vita Hjertego´ Lettmajones.
  2. Server søtpoteten med chilimajones.
grillet asparges

Grillet asparges med parmesan og sitronolje

Å grille asparges er både raskt og enkelt, og passer godt til grillmat som biff, laks og kylling. Smaker ekstra godt med et dryss revet parmesan og en sitronolje. 

Tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU: 

Asparges:
500 gram asparges
2 ss Vita hjertego’ Optimal olje
20 gram parmesan

Sitronolje:
1 dl Vita hjertego’ Optimal olje
2 ss sitronsaft
0.5 ts pepper

 

SLIK GJØR DU: 

Grillet asparges: 

  1. Skjær bort cirka 2 centimeter nederst på hver asparges.
  2. Pensle aspargesen med Vita hjertego’ Optimal olje, og grill på middels varme i 3-4 minutter på hver side.
  3. Dryss over salt, pepper og parmesan.

Sitronolje:

  1. Bland Vita hjertego’ Optimal olje, sitronsaft og pepper godt sammen.
  2. Server grillet asparges sammen med sitronolje.
grillet squash

Grillet squash med srirachamajones

Grillet squash passer ypperlig som tilbehør til grillet kjøtt og fisk, og smaker også godt i en sommersalat. Server squashskivene med en spicy srirachamajones.

Tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU: 

Grillet squash: 
3 ss Vita hjertego’ Optimal olje
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 middels store squash

Srirachamajones:
100 gram Vita hjertego’ Lettmajones
1 ts Srirachasaus

 

SLIK GJØR DU: 

Grillet squash: 

  1. Bland Vita hjertego’ Optimal olje, salt og pepper i en bolle.
  2. Del squash i cirka 0.5 centimeter tykke skiver, og vend de oljemiksen.
  3. Legg squashskivene på middels varm grill i 4-5 minutter på hver side.

Srirachamajones:

  1. Bland sammen majones og srirachasaus, og rør godt om.
  2. Server grillet squash sammen med srirachamajones.
grillet løk

Grillet løk

Løk blir mildere og får mer sødme når den grilles. Sammen med en frisk sitronmajones passer den som tilbehør til det meste av grillmat.

Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
Vanskelighetsgrad: Enkelt

 

DETTE TRENGER DU:

Grillet løk:

2 løk
2 ss Vita hjertego’ Optimal olje

Sitronmajones:

1 ss Vita hjertego´ Lettmajones
1 ts sitronsaft
Friske urter

 

SLIK GJØR DU: 

Grillet løk: 

  1. Del løken horisontalt i to.
  2. Pensle løken med Vita hjertego’ Optimal olje og grill på middels varme i cirka 15-20 minutter, til du ser grillstripene på snittflaten og løken har blitt myk.

Sitronmajones:

  1. Ha Vita hjertego’ Lettmajones, sitronsaft og salt i en bolle, og rør godt om.
  2. Server løken med sitronmajones.

Kanskje vil du også like: