Tipsene som bevarer romantikken i hverdagen

Hjemme hos kvinnen bak bloggen Hverdagslykkelise er det hverdagsromantikken som er viktigst. Som å finne favorittsjokoladen eller en liten lapp i matboksen på en helt vanlig mandag. Trenger du litt mer romantikk i hverdagen? Tipsene får du her.

Tirsdag 14. februar er det Valentinsdagen, men hjemme hos matstylist, fotograf og kvinnen bak bloggen Hverdagslykkelise, Lise Mari Stang-Jacobsen, blir det ingen feiring. Her er det nemlig de små gestene i hverdagene som gjelder. Søte spor av kjærlighet og de små tingene som partneren gjør for å glede henne. Hun vil alltid velge en god klem fremfor smykker og dyre gaver.

– Jeg heier på hverdagskjærligheten! Favorittsjokoladen i matboksen på en vanlig mandag, eller at en av oss står opp tidlig med barna i helgen for å lage frokost mens den andre får sove.

Med små barn og skiftjobbing har imidlertid hverdagen en tendens til å bli hektisk, og da er det spesielt viktig å prioritere kjærligheten. For Lise handler det om å legge listen lavt, og å glede seg over de enkle tingene.

– Skriv hyggelige lapper, hold hender eller bare tenn lys og sett blomster på middagsbordet. Det viktigste er at ting ikke blir rutine, og at man tar den andre for gitt. Det er viktig å være oppmerksom og gjøre en innsats. Som å lage noe god mat etter at barna har lagt seg i helgen, ta et glass vin eller se en film. Det er virkelig luksus for småbarnsforeldre.

1. Lag middag sammen

I hverdagens tidsklemme er det lett å fordele huslige oppgaver for å utnytte tiden best mulig, og felles middagspreparering kan derfor fort bli noe som hører helgen til. Å lage middag i fellesskap kan imidlertid være en fin måte å få litt ekstra tid sammen, samtidig som det kan være både romantisk og hyggelig. Dere trenger ikke nødvendigvis å gjøre en helaften ut av det, men hva med å lage noe ekstra godt en kveld dere er alene eller har litt tid til overs?

Trenger du tips til hva dere kan lage sammen i kveld? Prøv denne varmende gulrotsuppen med ingefær og chili. 

2. Gi hverandre oppmerksomhet

Med rutiner, mye på agendaen og lite tid er det lett å glemme at forholdet også er noe som må prioriteres i hverdagen. For hemmeligheten bak et vellykket parforhold er ikke bare gode intensjoner og tanker, men også handling. Litt hverdagsromantikk, rett og slett. Og det trenger ikke være spesielt tidskrevende eller vanskelig. Spør hverandre om arbeidsdagen, gi et uventet kompliment eller send en hyggelig SMS når den andre er på jobb. Litt oppmerksomhet er alfa omega, og viktig for å opprettholde nærhet.

3. Server kaffe på sengen

Ingenting er bedre å våkne til enn duften av en kopp nytraktet kaffe, og det synes nok partneren din og. Å være hverdagsromantisk handler om å vise at du vil partneren din vel, og det er lite som viser mer velvilje enn at du har valgt å stå opp ti minutter tidligere for å gjøre noe fint for den du er glad i. Dessuten er lyden av kaffetrakterens putring mye hyggeligere enn vekkerklokken, så her kan du slå flere fluer i en smekk.

4. Vær spontane

Gå en kveldstur dere vanligvis ikke ville tatt dere tiden til å gå, overrask partneren din med noe ekstra godt til kvelds eller dra på kino på en helt vanlig mandag. Å være spontane sammen trenger ikke nødvendigvis å innebære at dere må ta dere fri fra jobb eller bruke mye penger, men at dere gjør noe dere ikke pleier å gjøre. Det er hverdagene det er flest av, og her er det helt opp til dere selv hvor dere vil legge listen.

5. Overrask partneren din!

Å overraske partneren din kan kanskje høres ut som et større prosjekt, men det trenger ikke nødvendigvis å være det. Noen ganger kan det være nok å gjøre noe som ikke forventes av deg, men som du vet vil glede den du er sammen med. Kanskje skal du være med å se den fotballkampen på TV i kveld, kjøpe en blomsterbukett på en helt vanlig mandag eller bli med på konsert selv om du ikke liker musikken. Det handler i bunn og grunn om at du er villig til å by på deg selv og din tid.

Hva med å overraske med en deilig hverdagsdessert? Prøv denne herlige sjokoladepuddingen av banan og mørk sjokolade.

Aktuelle oppskrifter