Seks tips til fargerikt grilltilbehør

De aller fleste grønnsaker kan faktisk grilles, og en bugnende, grønn salat er perfekt tilbehør til alle typer grillmat.

Ønsker du en magrere variant av potetsalaten kan du lage den med vinaigrette av olje, eller lage en base av lettmajones og crème fraiche. Det går også an å bytte ut potetsalaten med en blomkålsalat. Oppskriften på den finner du lenger ned i artikkelen.

Grillmarinader er også fint å lage selv, så får du kontrollert salt- og sukkerinnholdet og kan fritt velge andre smaksforsterkere som for eksempel chili, ingefær, hvitløk og friske urter. Her er 6 smakfulle varianter du enkelt kan lage selv.

Prøv en av disse oppskriftene til grillmaten:

asiatisk potetsalat med olje

Asiatisk potetsalat

Prøv en asiatisk vri på potetsalaten, laget med vinaigrette i stedet for majonesblanding. Frisk og god, og full av gode smaker!

Du trenger:
800 gram poteter
6 reddiker
1 vårløk
1 dl Vita hjertego’ Optimal olje
2 ss limesaft
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
1 neve fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Kok potetene møre i lettsaltet vann og avkjøl.
  2. Skjær reddiker og vårløk i tynne skiver.
  3. Bland sammen Vita hjertego’ Optimal, limesaft, salt og pepper i en bolle. Tilsett reddiker og vårløk, og bland godt sammen.
  4. Del potetene i to eller fire, etter hvor store de er, og tilsett i oljeblandingen. Vend potetene godt inn i vinaigretten og topp med fersk koriander.
Blomkålsalat

Blomkålsalat med lettmajones og creme fraiche

Blomkålsalat er en lett og frisk tilbehørsalat som passer ypperlig til grillbordet. Blomkål er en god kilde til vitamin C, i tillegg til å ha en god og mild smak som egner seg godt som tilbehør til grillmat som laks og magert kjøtt.

Få oppskriften her
Jordbærsalsa med mango

Jordbærsalsa med mango og lime

Jordbærsalsa med mango er en frisk, enkel og fargerik salsa som passer perfekt som lett, sunt og næringsrikt tilbehør til grillmaten, spekematen eller koldtbordet. Her får du både kostfiber og vitamin C.

Slik lager du den
grønnsakschips av beter

Ovnsbakte grønnsakschips av beter

Vil du prøve nye nytt og spennende til grillbordet? Prøv å bytte ut vanlig potetgull eller pommes frites med fargerike og smakfulle chips av beter.

 

Oppskriften finner du her
quinoasalat

Quinoasalat med granateple og mango

Quinoafrøene er naturlig glutenfrie og rike på både proteiner og umettet fett. Lager du en quinoasalat med søte smaker fra granateple og mango, får du en frisk og velsmakende salat som metter godt.

Slik lager du den
Spicy salsa med avokado og koriander

Spicy salsa med avokado og koriander

Denne herlige salsaen av avokado og koriander er proppfull av smak. Avokado er også en god kilde til umettede fettsyrer som kroppen vår trenger å spise mer av. Smaker nydelig til laks eller pølser.

Få oppskriften her

Kanskje vil du også like:

Flere tips: