Slik lager du søtpotettoast + 5 måter å spise den på

Hva med å prøve en ny vri på toasten? Søtpoteten er uten tvil en svært allsidig grønnsak, og den nyeste søtpotetsuksessen er å bruke den som toast. Her har vi samlet fem smakfulle varianter av søtpotettoasten som gir deg utmerkede måter å variere måltidene på.

Aller først: slik lager du søtpotettoast

Del søtpoteten i skiver på cirka 0,5 centimeter. Legg skiven i brødristeren på middels høy styrke. Rist den 2 ganger. Du kan også riste den i ovnen ved å legge den på en rist og steke under grillfunksjonen på 220 grader i cirka 10 minutter.

Søtpotettoast med egg og majones

Søtpotettoast med egg og majones

Du trenger:

1 skive søtpotet

1 egg

Vita hjertego’ Lettmajones

Gressløk

 

Slik gjør du:

Kok egg i en liten kjele eller eggkoker. Avkjøl og del i skiver.

Legg skiver av egg på søtpotettoasten og topp med majones.

Søtpotettoast med rødbethummus

Du trenger:

1 skive søtpotet

2 ss rødbethummus

Spirer

Oppskriften på rødbethummus får du her.

Søtpotet med leverpostei

Søtpotettoast med leverpostei og agurk

Du trenger:

1 skive søtpotet

20 gram Vita hjertego’ leverpostei

2 skiver agurk

Søtpotet med peanøttsmør og karamelisert banan

Søtpotettoast med peanøttsmør og karamellisert banan

Du trenger:

1 skive søtpotet

1 ss Vita hjertego’ Flytende

1 ss honning

1/2 banan

1 ss Mills Peanut Butter

 

Slik lager du karamelisert banan:

Varm opp en liten stekepanne på middels høy varme med Vita hjertego’ Flytende og honning.

Del bananen i skiver.

Legg bananskivene i pannen og stek til bananen er gyllen og karamellisert på begge sider, cirka 1 minutt på hver side.

Smør peanøttsmør på søtpotetskivene og topp med karamellisert banan.

Søtpotettoast med egg og avokado

Du trenger:

1 skive søtpotet

1 egg

0.5 avokado

Vita hjertego’ Lettmajones

 

 

Kanskje vil du også like dette: