5 tips til enkle og sunne mellommåltider

Når sulten plutselig tar deg i en hektisk hverdag er det lett å ty til enkle, og kanskje ikke så altfor gode løsninger. Med disse mellommåltidene i veska, blir det lettere å spise sunt gjennom hele dagen.

Vi har alle vært der. En lang og hektisk dag, hvor tiden mellom lunsj og middag føles som en evighet. Når blodsukkeret faller, er det lett å velge de enkleste og mest tilgjengelige løsningene. Ofte faller valget på næringsfattig mat, som i stedet for å holde blodsukkeret stabilt, gir en rask stigning som deretter raskt faller igjen.

Med litt forberedelser kan du derimot sørge for at veska alltid er fylt med næringsrike mellommåltider, som holder blodsukkeret stabilt og gir deg næringsrikt påfyll mellom måltidene. Vi har derfor samlet fem enkle og sunne oppskrifter som hjelper deg med å holde energien i løpet av dagen:

Energikuler med bringebær, havre og mandler

1. Energikuler med bringebær og havre

Disse enkle energikulene med smak av bringebær går kjapt å slenge sammen og passer perfekt når du trenger litt påfyll i løpet av dagen. Mandler og havre sørger for både proteiner, fiber og gode fettsyrer.

Få oppskriften her
Glutenfrie proteinrundstykker

2. Proteinrundstykker med chili

Disse saftige rundstykkene er fulle av proteiner og fiber. Havregryn sørger for at rundstykkene metter godt og chilien tilfører ekstra smak, så du kan fint spise dem uten pålegg. Rundstykkene kan fryses. Ta opp ett rundstykke på morgenen og putt det i en pose eller matboks i veska, så vil det tine i løpet av dagen.

PS. Disse er også glutenfrie.

Oppskriften finner du her
Søtpotetmuffins
Søtpotetmuffins

3. Søtpotetmuffins med gresskarkjerner og chili

Disse smakfulle søtpotetmuffinsene sørger for å holde deg mett gjennom dagen. De er rike på fiber og proteiner og gir deg den energien du trenger for å takle en hektisk hverdag. Prøv deg gjerne frem med egne varianter av kryddere og fyll. Muffinsene kan fryses ned og tas opp dagen i forveien.

 

Du trenger:

600 gram søtpotet

4 vårløk

1 chili

6 egg

3 ss Vita hjertego’ Flytende

250 gram sammalt mel

50 gram parmesanost

Gresskarkjerner

 

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 180 grader.

Rens og riv søtpotetene med et grovt rivjern. Finhakk chili og vårløk og bland sammen med søtpoteten i en bolle.

Pisk eggene lett sammen og ha over i bollen. Tilsett Vita hjertego Flytende, sammalt mel og ¾ av parmesanosten.

Fordel røren i 12 muffinsformer. Dryss over resten av parmesanosten og gresskarkjerner.

Stek på midterste rille i 45 minutter.

Kokoskuler med dadler

4. Kokoskuler med banan og dadler

Disse små kokoskulene er ikke bare nydelige munnfuller, de er også stappet med god energi. De passer like godt som mellommåltid som når du har lyst på noen søtt og sunt på kvelden.

Du trenger:

80 gram revet kokosmasse

100 gram mandler

100 gram tørkede dadler

50 gram hasselnøtter

1 tørket fiken

1 banan

20 gram kakaopulver

1 ts kanel

2 ts kardemomme

3 ss Vita hjertego’ Optimal olje

Revet kokosmasse til å rulle kulene i

 

Slik gjør du:

Blad sammen alle ingrediensene og bruk en kraftig stavmikser eller blender for å kjøre til en masse.

Fordel massen i 22 emner og rull til kuler.
Vend kulene i revet kokos og sett de i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Kulene holder i opptil en uke i kjøleskapet.

Se også: