Tre oppskrifter på sunnere pizzabunn

Med grovere og mer næringsrike pizzabunner, kan du enkelt gjøre pizzamiddagen litt sunnere. Vi har samlet tre ulike varianter av pizzabunn som både er mer mettende og næringsrike, og som gir pizzamåltidet en helt ny smaksopplevelse.

blomkålpizza

Blomkålpizza

Denne pizzabunnen er laget med blomkål i stedet for mel. Da får du en naturlig glutenfri pizzabunn som gjør det enkelt å få i seg mer grønnsaker.

Tid: 40 min

Porsjoner: 4

Du trenger:

1 blomkål
1 ss Vita hjertego’ Optimal
2 ss revet parmesan
2 egg
0.5 ts salt

Slik gjør du
speltpizza

Pizzabunn med spelt

En grov pizzabunn laget av speltmel som er rik på fiber. Speltmelet gir en luftig og lett bunn med en god, nøtteaktig smak.

 

Porsjoner: 4

Tid: 90 minutter

Du trenger:

300 gram sammalt speltmel
0.5 pakke tørrgjær
1 ts salt
2 ss Vita hjertego’ Optimal
2 dl vann, ca. 20 grader

Få hele fremgangsmåten her
havrepizza

Pizzabunn med havremel og kesam

Med havremel og kesam får du en grov og mettende pizzabunn, rik på fiber og proteiner. Denne pizzabunnen kan enkelt gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havre.

Porsjoner: 4

Tid: 40 minutter

Du trenger:
300 gram havremel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss Vita hjertego’ Optimal olje
1.5 dl kesam
2 egg
1 dl vann

Slik lager du havrepizza

Relaterte oppskrifter