Hvorfor er Vita hjertego’ et hjertevennlig valg

Vita hjertego’-serien er hovedsakelig basert på raps- og solsikkeolje. Men hva er det med disse råvarene som er bra for hjertet ditt?

Ved å gjøre Vita hjertego’-produktene til en del av ditt daglige kosthold vil du kunne oppnå en gunstig effekt på kolesterolnivået i blodet, noe som er bra for hjertehelsen din.

Råvarer av beste kvalitet

Bare råvarer av beste kvalitet benyttes i Vita hjertego’-produktene. Produktene inneholder mye av de kolesterolreduserende flerumettede fettsyrene. Det å bytte ut mettet fett i kosten med umettet har gunstig effekt på kolesterolet Solsikkeolje har et naturlig høyt innhold av vitamin E. I noen av Vita hjertego’ produktene benyttes også andre ingredienser med dokumentert effekt på kolesterolet, som betaglukan og plantesteroler. Derfor kan du være trygg på at Vita hjertego’-produktene er bra for helsen din samtidig som de gir deg en god smaksopplevelse.

Utviklet i forskningssamarbeid
Flere av Vita hjertego’-produktene er utviklet i samarbeid med blant annet Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Lipidklinikken ved Rikshospitalet og Høyskolen i Akershus. Det kan gjennom flere kostforsøk dokumenteres at den sammensetningen av fett  som finnes i Vita hjertego’ produktene er gunstig for kolesterolet.