Tre raske middager med bønner, linser og erter

Bønner, linser og erter er god, sunn, mettende og rimelig mat, men noe vi tradisjonelt ikke har brukt mye av i norsk kosthold. Grønnere Middag en serie middagstilbehør som gjør det enklere å spise mer av disse ingrediensene i hverdagen. Her har du tre lettvinte og smakfulle middager med belgfrukter i ulike varianter.

Pastasalat med bønner, oliven og ovnsbakt aubergine

Pastasalat med bønner, oliven og ovnsbakt aubergine

Mettende middagssalat med smak av Middelhavet.

Tid: 25 min
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Du trenger:
400 g pastaskruer
1 stk aubergine
2 ss Mills soyaolje
2 ss sesamfrø
Salt og pepper
200 g fetaost
1 pk Delikat Grønnere middag – Bønner og Oliven
2 ss hakket bladpersille

Dressing:
3 ss olivenolje
1 ss eplecidereddik
1 ts dijonsennep
Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok pastaskruene som anvist på pakken, og skyll dem raskt i kaldt vann.
  2. Skjær auberginen i store terninger og legg dem utover et bakebrett kledd med bakepapir. Pensle med soyaolje og dryss over sesamfrø, salt og pepper. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
  3. Del fetaosten i terninger og finhakk persillen.
  4. Bland pastaskruer og Delikat Grønnere middag – Bønner og Oliven. Legg aubergineterninger på toppen sammen med fetaost og hakket persille.
  5. Bland ingrediensene til dressingen og hell over salaten før servering.
Appelsinkylling med bønnesalat

Appelsinkylling med bygg og bønner

Frisk og saftig kyllingrett med deilig smak av appelsin.

Tid: 20 min
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Ingredienser:
4 kyllingfileter
2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
Salt og pepper
3 dl utblandet kyllingfond
4 stk appelsiner (saften)
2 ss hakket, frisk timian
3 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
1 ts finrevet appelsinskall
2 pk Delikat Grønnere middag – Bygg og Bønner
Sukkererter

Slik gjør du:

  1. Tørk av fileten med tørkepapir og dryss på salt og pepper. Ha Melange i en middels varm panne. Når margarinen er nøttebrun, holder pannen 180 grader og er klar for kyllingen.
  2. Stek kyllingfileten i 2 minutter på hver side. Legg på lokk og skru ned til lav temperatur.
  3. La kyllingfileten ettersteke i 6 til 8 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingfileten.
  4. Ta ut kyllingen og hell fond og presset appelsinsaft, samt timian i pannen. Kok opp og la væsken koke til mengden er halvert. Ha i flytende Melange og appelsinskall og legg kyllingen tilbake i pannen sammen med sausen.
  5. Damp sukkererterene lett og server kyllingen med Delikat Grønnere middag – Bygg og Bønner og saus fra pannen.
Ovnsbakt torsk med bygg, linser og urtemajones

Ovnsbakt torsk med bygg, linser og urtemajones

Super fiskemiddag til hverdags - lages på 15 minutter!

Tid: 15 min
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkelt

Du trenger:
1 pakke Delikat Grønnere middag – Bygg & Linser
800 g torsk uten skinn og bein
Salt og pepper
8 skiver sitron
4 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
2 dl Mills majones
1 fedd hvitløk, presset
3 ss finhakket dill
3 ss finhakket persille
1 ts sitronsaft
Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Fordel Delikat Grønnere middag – Bygg & Linser i en ildfast form og legg torsken på toppen. Salt og pepre.
  3. Ha 1 ss flytende Melange og 2 sitronskiver på hver av torskestykkene.
  4. Sett formen i ovnen og stek i cirka 10 minutter til fisken er akkurat gjennomstekt.
  5. Bland majones, hvitløk, urter og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Aktuelle produkter

Kanskje vil du også lese