Brente mandler med 4 smaker

Brente mandler er tradisjonsrikt knask få klarer seg uten i julen. De karamelliserte nøttene er enkle å lage selv og kan fint smaksettes og varieres om du ønsker det. Her får du fire varianter av juleklassikeren. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang, så har du en spiselig julegave som garantert vil bli satt pris på.

Klassiske brente mandler

 

Du trenger:

  • 400 gram mandler
  • 200 gram sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ss Melange

Slik gjør du:

1. Ha mandler, sukker og vann i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme og rør kontinuerlig. Sukkeret vil krystalliseres og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.

2. Fortsett å røre til alt sukkeret har smeltet. Ha i Melange og rør til alle mandlene er dekket med blandingen.

3. Legg de brente mandlene over på et bakepapir og dra dem litt fra hverandre. Avkjøl mandlene før du pakker dem inn eller serverer i en skål.

Brente mandler som julegave. Foto.

Tyske brente mandler med kanel

 

Du trenger:

  • 400 gram mandler
  • 200 gram sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ss Melange
  • 2 ts kanel

 

Slik gjør du:

1. Ha mandler, sukker og vann i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme og rør kontinuerlig. Sukkeret vil krystalliseres og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.

2. Fortsett å røre til alt sukkeret har smeltet. Ha i Melange og rør til alle mandlene er dekket med blandingen.

3. Legg de brente mandlene over på et bakepapir og dra dem litt fra hverandre med to gafler. Dryss over kanel. Avkjøl mandlene før du pakker dem inn eller serverer i en skål.

Franske brente mandler med honning. Foto.

Franske brente mandler med honning og havsalt

 

Du trenger:

  • 400 gram mandler
  • 200 gram sukker
  • 2 dl vann
  • 3 ss honning
  • 2 ss Melange
  • 1 ts havsalt

 

Slik gjør du:

1. Ha mandler, sukker, vann og honning i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme og rør kontinuerlig. Sukkeret vil krystalliseres og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.

2. Fortsett å røre til alt sukkeret har smeltet. Ha i Melange og rør til alle mandlene er dekket med blandingen.

3. Legg de brente mandlene over på et bakepapir og dra dem litt fra hverandre med to gafler. Dryss over havsalt. Avkjøl mandlene før du pakker dem inn eller serverer i en skål.

Brente mandler med chili. Foto.

Fyrrige brente mandler med chili

 

Du trenger:

  • 400 gram mandler
  • 200 gram sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ss Melange
  • 1 ts chilipulver

Slik gjør du:

1. Ha mandler, sukker og vann i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme og rør kontinuerlig. Sukkeret vil krystalliseres og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.

2. Fortsett å røre til alt sukkeret har smeltet igjen. Ha i Melange og rør til de har dekket mandlene.

3. Legg de brente mandlene over på et bakepapir og dra dem litt fra hverandre med to gafler. Dryss over chilipulver. Avkjøl mandlene før du pakker dem inn eller serverer i en skål.

Andre godsaker