Det blir ikke jul uten…

Forventningspresset i jula kan være høyt, og det er lett å miste den gode julefølelsen i alle forberedelsene. Med litt inspirasjon og noen smarte tips på veien viser vi hvordan du kan bake deg til julestemning - enten du skal dele forberedelsene med familien, vennegjengen eller kjæresten. Vi håper du vil prioritere det som gir deg glede i jula. Så blir det mer kos og mindre stress!

Kollektivet baker lefser. Foto.

Kollektivet forbereder seg til jul

For kollektivet blir det jul uten familien i år, men det blir ikke jul uten bestemors lefser. Mangel på utstyr sørger for kreative løsningsforslag fra kollektivet, som ikke lar seg stanse av en liten brannalarm.

Bli med på juleforberedelsene
Samlebilde med forskjellige julekaker.

Våre beste oppskrifter på julekaker

På denne siden har vi samlet over 70 tradisjonsrike og velprøvde oppskrifter på julekaker, i tillegg til noen med en ny vri.

Se alle oppskriftene her
Sarah Bernhard. Foto.

Julekaker for deg som har allergier å ta hensyn til

Du trenger ikke gå glipp av de gode julekakene selv om du har allergier. Her finner du oppskrifter på julekaker som er fri for gluten og egg.

Allergivennlige julekaker finner du her
Pappahjertet baker kakemenn. Foto.

Det blir ikke jul uten barnas kakemenn

For Pappahjerte blir det jul uten den store julerengjøringen, men ikke uten barnas kakemenn. I år skal barna få styre pyntingen, men klarer Pappahjerte egentlig å gi fra seg kontrollen når pyntingen blir i overkant kreativ? Vi har fulgt Pappahjerte «bak scenen» når årets blogginnlegg om julebaksten skal lages.

Se hvordan Pappahjerte forbereder seg til jul
Biscotti med pepperkakesmak. Foto.

Bli med på Inas biscottiskole

Torsdag 30. november bakte Ina fra Mat på Bordet biscotti live på Facebook. Hun delte sin beste oppskrift på pepperkakebiscotti, i tillegg til å eksperimentere med smaker stemt frem av våre Facebook-følgere – nemlig lakrisbiscotti og sjokoladebiscotti.

Se mer her
Julekonfekten - spiselige julegaver. Foto.

Spiselige julegaver

Spiselige julegaver er morsomt og koselig å både lage og å få. Her har vi samlet seks ulike, spiselige julegaver med forskjellige vanskelighetsnivåer man kan begi seg utpå. Og disse julegavene kan personaliseres ut ifra hva mottakeren liker best!

Se alle ideene på spiselige julegaver
Tyske skiver julekaker. Foto.

De beste tipsene til julebaksten

Har du planer om å bake til jul i år? Få med deg noen gode råd på veien! Her kan du blant lese hvilke julekaker som kan fryses og hvilke julekaker du kan lage av en deig.

Se gode baketips her
Melange på Instagram. Foto.

#ikkejuluten

Del bilder av julebaksten du ikke klarer deg uten i julen og bli med i trekningen av gaveposer med bakeustyr og kokebok hver uke!

Les mer om hvordan du kan vinne
Morsomme julekaker. Foto.

Morsomme julekaker

Julekaker kommer i mange varianter, former og smaker. Her finner du fire morsomme måter du kan forme og pynte julekakene. De er enkle å lage og skiller seg litt ut på kakebordet denne julen.

Se oppskriftene her
Familien Pham baker pepperkakehus. Foto.

Det blir ikke jul uten pepperkakehus

For familien Pham blir det ikke jul uten pepperkakehus. Konkurranselysten slår til for fullt når de blir enige om å se hvem som klarer å montere det raskest. Få oppskrift og mal til pepperkakehus, gode byggetips og mors beste tips til brente mandler her!

Slik forbereder familien Pham seg til jul.
Snapchat-filter Melange. Grafikk.

Snap og vinn!

Pynt Snapsene dine til jul med våre fine julefiltre! Første og andre søndag i advent kan du finne Melange sitt Snapchat-filter på Snapchat! Prøv filteret vårt og du kan være med i trekningen av en gavepose med bakeutstyr og kokebok!

Les mer her