Tre kakemiks på glass

Kakemiks på glass er både koselig å sette sammen og å få! Her legges de tørre ingrediensene på en glasskrukke, mens en fin lapp forteller mottakeren hvordan man lager kakene og hva som skal tilsettes.

Browniemiks på glass. Foto.

Browniemiks

Ingredienser:

  • 2,5 dl siktet hvetemel
  • o,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl sjokolade
  • 100 gram nøtter (valgfritt)
  • Tilsettes: 3 egg og 150 gram Melange

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt.
  2. Legg melblandingen, kakao, brunt sukker og sukker lagvis i en glasskrukke som rommer 1 liter. Topp til slutt med sjokoladebiter og grovhakkede nøtter.
  3. Pynt glasskrukken med stoff og silkebånd, og legg ved fremgangsmåten, som du finner under, på en lapp.

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Ha browniemiksen i en bolle.
  3. Tilsett 3 egg og 150 gram smeltet Melange
  4. Ha røren i en smurt form og stek i 25-30 minutter.
Havrekjeksmiks på glass. Foto.

Havrekjeks med tranebær og mandler

 

Ingredienser:

  • 5 dl havre
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 dl sukker
  • 1 dl nøtter
  • 1 dl tranebær
  • Tilsettes: 100 gram Melange, 1 egg og 2 ss vann

Slik gjør du:

  1. Legg ingrediensene lagvis i en glasskrukke som rommer 1 liter.
  2. Pynt glasskrukken med stoff og silkebånd, og legg ved fremgangsmåten, som du finner under, på en lapp.

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Rør sammen 100 gram romtemperert Melange, 1 egg og vann til det er godt blandet.
  3. Tilsett havrekjeks-miksen og bland det hele godt sammen.
  4. Ha bakepapir på et stekebrett. Bruk en spiseskje per kjeks og fordel deigen utover på stekebrettet.
  5. Pass på å ha god avstand mellom kjeksene, fordi de utvider seg i ovnen.
  6. Bak i 10-12 minutter. La kjeksene avkjøles litt før du overfører de til en rist.
Pannekakemiks på glass. Foto.

Pannekakemiks med pepperkakesmak

Denne oppskriften gir deg små, luftige pannekaker som minner om amerikanske pannekaker.

Ingredienser:

  • 3.5 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts nellik
  • Tilsettes: 3,5 dl melk, 2 stk egg, 3 ss Flytende Melange, og 3 ss flytende honning (valgfritt)

 

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene sammen og ha blandingen i en glasskrukke som rommer 5  dl.
  2. Pynt glasskrukken med stoff og silkebånd, og legg ved fremgangsmåten, som du finner under, på en lapp.

Fremgangsmåte:

  1. Ha pannekakemiksen i en bolle.
  2. Tilsett 3,5 dl melk, 3 ss flytende Melange og 3 ss flytende honning, og bland godt.
  3. Ha i ett egg av gangen, og rør om til røren blir jevn. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
  4. Ha flytende Melange i en middels varm panne.
  5. Når Melange er gyllenbrun har stekepannen riktig temperaturen og er perfekt til å steke pannekakene.
  6. Stek pannekakene (ca. 2 ss røre per pannekake) på middels varme. Når pannekakene sveller opp og har små bobler på overflaten, kan du vende dem. Stek den andre siden omtrent like lenge.
  7. Server med for eksempel lønnesirup og vaniljekesam.

Flere spiselige julegaver