
Kaker til 17. mai
På selveste nasjonaldagen er det gøy å lage noe ekstra godt og staselig, som gjerne følger fargepaletten til flagg og pynt. Her finner du oppskrifter på festfine 17. mai-kaker som gjestene garantert vil rope hurra for.

Flaggkake
Flaggkake passer ekstra godt på kakebordet på 17. mai, og er enkelt pyntet med ostekrem, blåbær og jordbær i skiver for å danne det norske flagget. I denne varianten har vi brukt gulrotkake som base, men den kan selvfølgelig også lages med en annen kake om du ønsker det.

Ostekake med gelélokk
En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt. Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen.

Verdens beste Kvæfjordkake
Denne kaken er en klassiker på kakebordet og ble i 2002 kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Den både ser lekker ut og smaker fantastisk. Pynt kaken med norske flagg og bringebær, om du ønsker å gjøre den enda mer staselig.

Red velvet-kake
Denne kaken er en amerikansk klassiker, som til tross for sin ildrøde farge, er en saftig og fløyelsmyk sjokoladekake. Den karakteristiske kaken gir gjestene en overraskende smaksfornøyelse, og passer perfekt til kakebordet på 17. mai.

Kransekake
Kransekake er en skikkelig festkake som du finner på kakebordet ved store og små begivenheter. Den kan enkelt pyntes opp til 17. mai med nors flagg og smellbonboner i rødt og blått.

Iskake med bringebær
Denne lekre og friske iskaken er laget av fløyelsmyk vaniljeiskrem, fylt med friske bringebær, på en knasende god kjeksbunn. Noe av det fine med iskaken er at den kan lages mange dager i forveien – bare å husk å ta den ut 15 minutter før servering, sånn at den rekker å tine noe.

Jordbærostekake
En frisk og fyldig ostekake med deilig smak er jordbær. I tillegg er den laget med en knasende god glutenfri kjeksbunn - perfekt hvis du vil lage noe allergivennlig til nasjonaldagen.

Bløtkake med vaniljekrem
Bløtkake med vaniljekrem og friske bær er en av de ultimate festkakene, og pyntet med bær i flaggets farger passer den også perfekt til 17. mai. Med deilig hjemmelaget vaniljekrem, friske bær og pisket krem vil du imponere både store og små på nasjonaldagen.

Hjemmelaget fyrstekake
Hjemmelaget fyrstekake er en klassiker og for mange fremdeles en favoritt på kakebordet. Formkaken består av mørdeig og deilig mandelfyll, og er både saftig og god. Denne kaken egner seg spesielt godt til å fryse ned, så den er fin å bake i forveien hvis du vil redusere stresset på selve nasjonaldagen.

Smakfulle muffins
Saftige og smakfulle muffins er perfekt til 17. mai. De kan pyntes og smakssettes som du selv ønsker, og er noe både store og små er glad i. Denne grunnoppskriften gir deg cirka 12 muffins og kan tilsettes det du har lyst på for å lage dine favorittmuffins.

Pavlova med vaniljekrem
Pavlovaen er like enkel som den er fantastisk, med en marengsbunn som er sprø utenpå og myk på innsiden, toppet med deilig vaniljekrem og friske bær. Pavlovaen er populær året rundt, men med lekre bær til pynt passer den perfekt til 17. mai.

Gulrotrullekake med ostekrem
I denne kaken er to favorittkaker, gulrotkake og rullekake, samlet i en himmelsk gulrotrullekake. Resultaten er en imponerende kake som smaker fantastisk. I tillegg er den veldig enkel å frakte med seg til 17. mai-frokosten eller lunsjen.

Eplekake
Dette er klassikeren er enkel å røre sammen og smaker herlig - spesielt om den er servert med pisket krem eller en kule vaniljeis. Denne enkle eplekaken er i tillegg ferdig på under 1 time!

Ostekake med rømmelokk og bær
Denne ostekaken med friske bær blir garantert en hit på kakebordet. Den bakte ostemassen får en fløyelsmyk konsistens, og rømmelokket gir kaken et friskt og syrlig preg.

Sitronkake med syrlig ostekrem
Det kan fort bli mye mat på nasjonaldagen og da er smaker det godt med en syrlig avslutning på måltidet. Denne sitronkaken er syrlig og frisk, har en herlig glasur, og er enkel å røre sammen.

Klassisk jordbærkake med lime
I denne oppskriften har vi tatt den klassiske jordbærkaken og gitt den en liten oppgradering ved å bløte den med limesirup. Dette gir en fantastisk syrlig og søt smak som går perfekt sammen med jordbærene.
Gode baketips:

Tre flotte 17. mai-kaker du enkelt kan pynte selv
En lekker kake i rødt, hvitt og blått pynter opp kakebordet på nasjonaldagen. Her har du tre forslag til hvordan du enkelt kan gjøre en vanlig kake om til en skikkelig festkake til 17. mai. Alle kakene kan lages en dag eller to i forveien, så kan du kose deg med pyntingen samme dag som den skal serveres.

Slik fryser du kaker
Har du rester etter den store festdagen, eller har du ikke tid til å lage kakene den dagen de faktisk skal serveres? Finn ut hvordan de ulike kakene bør fryses ned og tines for å få best mulig resultat.

Slik lykkes du med marengs
Lurer du på hvordan du skal lage perfekt marengs? Med denne steg for steg-guiden vil du aldri mer få en tørr eller seig marengs.