Barnefavoritten

Panert laks er en favoritt blant de minste. Her i kombinasjon frisk mangosalsa og barnas favorittgrønnsaker.

Du trenger:

  • 1 stk egg
  • 50 gram griljermel
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 0.25 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss Flytende Melange
  • 400 gram laksefilet
  • 4 tortilla
  • 100 gram salat
  • 1 stk agurk
  • 1 boks hermetisk mais
  • 1 glass mild mangosalsa

 

Slik gjør du:

  1. Visp egget i en bredbunnet skål.
  2. Bland sammen griljermel, salt, pepper og røkt paprikapulver i en annen skål.
  3. Varm opp en stekepanne med flytende Melange på middels sterk varme.
  4. Dypp laksefiletene først i eggeblandingen og deretter i paneringen. Stek dem gylne på begge sider, i cirka 2 minutter på hver side.
  5. Varm opp tortillaene i ovnen eller mikrobølgeovnen, etter anvisning på pakken.
  6. Fordel salat, agurkskiver og mais i hver tortilla, legg på de stekte laksefiletene og topp med mangosalsa.

Laksetaco med asiatisk vri

Her har vi latt oss inspirere av det asiatiske kjøkkenet for en ny smaksopplevelse på tacoen. Ved å samle stekt laks, sprø grønnsaker og hoisinsaus i en tortilla får du en nydelig balanse mellom søtt, salt og syrlig.

 

Du trenger:

  • 0.25 stk rødkål
  • 1 stk mango
  • 4 stk reddiker
  • 2 stk vårløk
  • 4 ss hoisinsaus
  • 400 gram laksefilet
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss Flytende Melange
  • 4 stk tortilla
  • 2 stk lime

 

Slik gjør du:

  1. Finsnitt rødkålen. Del mangoen og reddikene i skiver. Finhakk vårløken.
  2. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Flytende Melange.
  3. Pensle laksefiletene med hoisinsaus. Stek laksefiletene i cirka 2 minutter på hver side. Kjernen skal være litt mørkerosa. Dryss sesamfrø over de stekte laksefiletene.
  4. Varm opp tortillaene i ovnen eller mikrobølgeovnen, etter anvisning på pakken.
  5. Legg rødkål, mango og reddiker på tortillaene og topp med laksefiletene. Press over litt limesaft.

Laksetaco med meksikanske smaker

Å fylle tortillaen med fisk er faktisk ikke uvanlig i tacoens hjemland Mexico. Der bruker de i hovedsak hvit fisk, men de klassiske meksikanske smakene er også en perfekt kombinasjon med den norske laksen.

 

Du trenger:

  • 1 stk avokado
  • 1 stk lime, saften
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk chili
  • 0.5 ts cayennepepper
  • 0.5 ts røkt paprikapulver
  • 0.5 ts chipotle chilipulver
  • 400 gram laksefilet
  • 4 tortillaer
  • Frisk koriander

 

Slik gjør du:

  1. Mos avokado med en gaffel eller stavmikser sammen med saften fra limen.
  2. Finhakk hjertesalaten og chilien.
  3. Bland sammen cayennepepper, røkt paprikapulver og chipotle chilipulver. Krydre laksefiletene med krydderblandingen.
  4. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med flytende Melange.
  5. Stek laksefiletene i cirka 2 minutter på hver side.
  6. Varm opp tortillaene i ovnen eller mikrobølgeovnen, etter anvisning på pakken.
  7. Legg hjertesalat på tortillaen, deretter laksefileten. Topp med finhakket chili, most avokado og frisk koriander.