Morsomme julekaker

Julekaker kommer i mange varianter, former og smaker. Her finner du fire morsomme måter du kan forme og pynte julekakene. De er enkle å lage og skiller seg litt ut på kakebordet denne julen.

Sirupssnipp-bamser. Foto.

Sirupssnipp-bamser

 

Disse søte bamsene er en morsom vri på de tradisjonelle sirupssnippene.

Slik gjør du:

1. Lag sirupssnipp-deig. Oppskriften finner du her.

2. Kjevle deigen tynt.

3. Bruk en kakeform formet som en bamse og stikk ut sirupssnipp-bamsene.

4. Plasser en skåldet mandel i midten av hver bamse, og brett armene over mandelen slik at det ser ut som om de klemmer nøtten.

5. Stikk ut øyne og nese ved bruk av en tannpirker.

6. Stek kakene i midten av ovnen på 200 grader i 4-5 minutter. Avkjøl kakene på platen etter steking.

Morsomme reinsdyrkjeks. Foto.

Reinsdyrkjeks

 

Disse morsomme reinsdyrkjeksene kan du enkelt lage ved hjelp av litt glasur, nonstop og «pretzels».

Se oppskriften på reinsdyrkjeks her
Kjeks med pistasj og tranebær. Foto.

«Donut»-kjeks med pistasj og tranebær

 

Disse delikate kjeksene er laget med havremel og toppet med melisglasur, pistasj og tranebær. Resultatet er smakfulle julekaker som ser lekre ut på kakebordet.

Se oppskriften her
Nissebrownies. Foto.

Nissebrownies

 

Disse nissebrowniesene bruker jordbær og ostekrem for å forme en liten nisselue.

Dette trenger du:

  • 1 langpanne med brownie
  • 50 gram kremost
  • 50 gram Melange
  • 125 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 kurv med jordbær

Slik gjør du:

1. Lag brownies. Oppskriften finner du her.

2. Bruk et lite glass og stikk ut rundinger av browniesen. Legg de utover et bakepapir på et fat.

3. Lag ostekrem ved å pisk forsiktig sammen kremost, Melange, melis og vaniljesukker.

4. Rens jordbærene. Topp nissebrowniene med ostekremen, og topp kremen med et jordbær.

5. Ha til slutt en liten kremtopp på toppen av jordbærene, og nissebrowniene er klar for å nytes!

Tips! Ønsker du å bruke vanlig pisket krem er dette fint mulig, men husk at den synker lettere enn ostekremen.

Mer julegodt