Om du lager hamburgeren selv eller kjøper en hamburger laget av kjøttdeig, er det viktig å velge en med høy fettprosent. Fettet sørger for at hamburgeren holder seg saftig under steking. Hamburgeren bør også være minimum 2 centimeter høy, slik at den ikke blir tørr før den har fått stekeskorpe. Bruker du rå hamburger laget av kvalitetskjøtt som høyrygg, kan du fint tilberede hamburgeren medium stekt, med en rosa kjerne.
Om du velger å krydre kjøttet eller ikke, er opp til deg. Velger du tilbehør med mye smak, holder det med litt salt og pepper sånn at kjøttsmaken får kommet ordentlig til rette. Du kan også krydre hamburgerkjøttet med litt paprika, hvitløk og chili.
Et viktig element for å lykkes med hamburgeren er å gi den tid før du snur den. Snur du den før den har fått en fin stekeskorpe, blir halvparten av burgeren liggende igjen på grillen og det vil du unngå.
Gi hamburgeren en fin stekeskorpe på begge sider og legg den deretter på indirekte varme. Aller best resultat får du ved å bruke steketermometer. Medium stekt hamburger har en kjernetemperatur på 60 grader.
Prøv denne oppskriften på BBQ-burger med cheddarsaus.