Slik lager du vegetarpizza med masse smak

Noe av det som gjør pizza så fantastisk, er de uendelige mulighetene til å variere toppingen og fyllet. Selv om du dropper kjøttet behøver ikke det bety at pizzaen blir mindre smakfull. Her får du tre nydelige varianter av vegetarpizza med ulik topping.

Pizzadeig (1 pizza):

 

Du trenger:

  • 250 gram siktet hvetemel
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.25 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl vann
  • 0.15 dl Flytende Melange

 

Slik gjør du:

  1. Ha hvetemel, tørrgjær, sukker, salt og vann i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.
  2. Tilsett flytende Melange og elt i 10 minutter til.
  3. Dekk til bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
  4. Varm opp ovnen til 250 grader og sett en pizzastein eller stekeplate på midterste rille.
  5. Når deigen har hevet, kan du kjevle ut deigen på et bakepapir til en rund pizza som er 0.5 centimeter tykk. Legg på fyll.
Barnevennlig vegetarpizza

Den barnevennlige

 

Klassisk pizza margherita med tomatsaus og rikelig med mozzarellaost.

 

Du trenger:

  • 3 ss pizzasaus av tomat
  • 75 gram revet, fast mozzarella
  • 50 gram fersk mozzarella
  • 5 cherrytomater
  • 3-4 friske basilikumblader

 

Slik gjør du:

  1. Fordel pizzasausen over pizzabunnen. Dryss over revet mozzarella, legg på biter av fersk mozzarella.
  2. Del cherrytomatene i skiver og fordel utover pizzaen.
  3. Stek pizzaen i cirka 10 minutter, til kantene er gylne og osten er smeltet.
  4. Legg på basilikumblader når pizzaen er stekt.

 

Tips! Om barna er skeptiske til urter og cherrytomater, kan du fint lage pizzaen uten eller bruke andre grønnsaker.

Smaksrik vegetarpizza

Den smaksrike

 

Kombinasjonen av sopp, blåmuggost og karamellisert rødløk blir en skikkelig smaksbombe, med massevis av umami og en perfekt balanse av syrlig sødme.

 

Du trenger:

  • 0.5 rødløk
  • 2 ss Melange Flytende
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 3 stk sopp, for eksempel champignon
  • 3 ss hvit pizzasaus
  • 50 gram revet mozzarella
  • 50 gram blåmuggost

 

Slik gjør du:

  1. Skjær rødløken i tynne skiver.
  2. Varm opp en stekepanne til middels varme med flytende Melange. Ha i løken. Hell over rødvinseddik og dryss over sukkeret. Stek løken mens du rører om av og til, til løken er karamellisert.
  3. Del soppen i tynne skiver.
  4. Fordel hvit pizzasaus over pizzaen. Legg på skiver av sopp og den karamelliserte løken. Fordel revet mozzarella og biter av blåmuggost over pizzaen.
  5. Stek pizzaen i cirka 10 minutter, til kantene er gylne og osten er smeltet.

 

Tips! Vil du lage den hvite pizzasausen selv? Her finner du en enkel og god oppskrift.

Gourmet vegetarpizza

Gourmetvarianten

 

Når du vil unne deg noe ekstra. Nydelige artisjokker og pesto gir en ny og rik smaksopplevelse.

 

Du trenger:

  • 3 ss hvit pizzasaus
  • 75 gram revet mozzarella
  • 75 gram artisjokkhjerter i marinade
  • 0.5 paprika
  • 0.25 squash
  • 5 ts pesto

 

Slik gjør du:

  1. Fordel pizzasausen over pizzaen. Dryss over revet mozzarella og legg på artisjokker.
  2. Del paprika i strimler og squash i tynne skiver. Fordel disse jevnt over pizzaen, før du fordeler pestoen på toppen.
  3. Stek pizzaen i cirka 10 minutter, til kantene er gylne og osten er smeltet.

Flere gode tips: