Julens beste oppskrifter

Julemat er tradisjonsrik og er for mange det som bidrar aller mest til å gi julesteming. Her finner du noen enkle og gode oppskrifter på alt fra nye vrier på pepperkakene, pinnekjøttet og ribba, til tradisjonsrike oppskrifter som waldorfsalat og gravet laks.

Sett ny smak på julen:

Sandwich med pinnekjøtt, avokado og sitrondressing

Sandwich med pinnekjøtt, avokado og sitrondressing

Pinnekjøtt egner seg til langt mer enn bare den tradisjonelle julemiddagen og passer utmerket i denne enkle og gode sandwichen. Den milde og kremede avokadoen og den friske sitrondressingen er perfekt tilbehør til det salte kjøttet.

Se oppskriften her
Ribbetaco

Ribbetaco med lettsyltet rødløk og ananasdressing

Dette er en restemiddag du virkelig kan glede deg til! Ribbetaco er laget av saftig kjøtt som passer perfekt sammen med spennende meksikanske smaker og en krydret ananasdressing.

Se oppskriften på ribbetaco her

Friske salater til julematen:

Hjemmelaget Waldorfsalat

Hjemmelaget Waldorfsalat

En waldorfsalat er en klassisk tilbehørssalat med friske smaker av frukt, stangselleri og valnøtter. Den er enkel å lage og gjør seg godt sammen med kjøtt som kalkun, svin og ribbe. Er du allergisk mot valnøtter, kan disse fint sløyfes.

Se oppskriften på hjemmelaget waldorfsalat her
Potetsalat med sennepssaus

Potetsalat med sennepssaus

Lyst til å gi potetsalaten en ny vri? Dette er en kremet og smakfull variant av en klassiker som kan serveres året rundt. Potetsalat med sennepssaus smaker nydelig til både gravlaks, juleskinke og ribbe, og kan fint lages dagen i forveien om du venter gjester til julelunsj.

Se oppskriften på potetsalat her
Hjemmelaget rødbetsalat

Frisk og fyldig rødbetsalat

Rødbetsalat er nydelig tilbehør til julens leverpostei. Denne friske varianten med eple og pepperrot lager du enkelt selv.

Se oppskriften her
Syrlig eplesalat med sylteagurk. Foto.

Syrlig eplesalat med sylteagurk

Denne eplesalaten er både søt, frisk og syrlig på en og samme gang, og er utmerket tilbehør til røkt juleskinke. Spis den som til middagen, på brødskiva eller server den som en del av koldtbordet.

Se oppskriften her
Kremet rødkålsalat med klementiner og valnøtter. Foto.

Kremet rødkålsalat med klementiner og valnøtter

Denne friske rødkålsalaten har deilig smak av jul og er ypperlig tilbehør til kalkun og annet hvitt kjøtt.

Se oppskriften her
waldorfsalat

Waldorfsalat med granateple

Er du på jakt etter en spennende oppskrift på Waldorfsalat? Da trenger du ikke lete lenger. Denne klassiske oppskriften har en ekstra ingrediens som sørger for en perfekt sammensetning av søtt, salt, friskt og fyldig.

Se oppskriften her
potetsalat

Klassisk potetsalat med fennikel

Klassisk potetsalat går aldri av moten, og med fennikel får potetsalaten det lille ekstra.

Se oppskriften

Enkle retter til julens anledninger:

Lettgravet laks med pepperrotsaus. Foto.

Lettgravet laks med pepperrotsaus

Å lage gravet laks selv er mye enklere enn mange tror. Forbered laksen på kvelden og du har lettgravet laks klar til julefrokosten. Server på rugbrød sammen med kremet pepperrotsaus for en komplett smaksopplevelse!

Se hvordan du lager gravet laks

Grønnsaker og dipp i juletreform

Grønnsaker og dipp er et friskt innslag på koldtbordet eller julefesten. Gjør en morsom vri og lag dette spiselige juletreet servert med tre deilige dipper – her bør det være noe for enhver smak!

Se oppskriften her

Enkel sennepssaus

Denne smaksrike sennepssausen passer perfekt som tilbehør til røkt og gravet laks, samt juleskinke.

julepostei

Julepostei på rugbrød med rødløkrelish

Julepostei og sprøstekt bacon toppet med lettsyltet rødløk smaker himmelsk. Løken sylter seg nærmest av seg selv, og vips har du et fristende og mettende smørbrød til julelunsjen.

Se oppskriften her
Lun leverpostei med sopp

Lun leverpostei med sprøstekt spekeskinke

Har du forsøkt å varme leverposteien lett i ovnen før du har den på brødskiva? Smakene kommer ekstra godt frem, og sammen med deilig topping har du et mettende og godt måltid på rekordtid.

Se oppskriften her

Kaker og julegodt:

Saftig krydderkake i randform. Foto.

Saftig krydderkake formet som en julekrans

Denne krydderkaken er supersaftig og god. Vil du gi kaken det lille ekstra på en enkel måte? Bak den i randform og pynt den som en julekrans med røde bær og sitronmelisse, og vips har du en dekorativ kake som gir skikkelig julestemning!

Se oppskriften her
Pepperkaker med peanøttsmør. Foto.

Pepperkaker med peanøttsmør

Vi har gjort en liten vri på de klassiske pepperkakene og tilsatt peanøttsmør i deigen. Resultatet er fantastisk fyldige og litt søtsalte pepperkaker, som fort kan bli en ny juletradisjon.

Se oppskriften her
Sjokoladebark med peanøttsmør. Foto.

Sjokoladebark med peanøttsmør

Deilig sjokoladebark er enkelt å lage og kan toppes med alt fra marshmallows og kjeks, til pistasj og tranebær. Vi har toppet denne sjokoladebarken med peanøttsmør, i tillegg til fire ulike smakskombinasjoner. Dette er også en perfekt julegave til den som har alt, eller til en søtmons.

Se oppskriften her
Risboller med peanøttsmør

Risboller med peanøttsmør

For mange er risboller synonymt med julen, og med denne oppskriften kan du gi juleklassikeren en ny vri. Med peanøttsmør i risbollene blir disse herlige munnfullene både ekstra fyldige og smakfulle.

Finn oppskriften her