Mills Kaviar – hemmeligheten ligger i røken

Når du åpner en tube Mills kaviar så er det enden på en lang reise som startet dypt nede i de kalde bølgene utenfor Nord-Norge over et år tidligere.

Fra havet utenfor Finnmark, Troms og Nordland fanges torsken som gir oss rognen til Mills kaviar. Kun den beste rognen blir brukt som råvarer i produksjonen av Mills kaviar.

Rognsekkene lagres først på tønner, lagvis dekket av sukker og salt, derav navnet sukkersaltet rogn. Dette er en gammel håndverksmetode for å konservere rognen og innebærer at man må snu tønnene jevnlig for at laken skal fordele seg jevnt.

Men den store hemmeligheten, som gir den unike Mills kaviar smaken, er selve røkeprosessen.

Våre dyktige røkemestere er menneskene bak, og de som sørger for at Mills kaviar får den unike smaken vi nordmenn har vokst opp med i snart 60 år.

Røkmesterne fyrer med bøkeflis i spesielle røkekammer, der rognen tørkes og kaldrøkes i flere timer på en temperatur som aldri overstiger 29 grader. Men ingen rogn er lik, og hver røkesekvens må nøye tilpasses sammensetningen av rognen som er i røykkammeret.

Til slutt blir rognkornene veid opp og er endelig klar for å spille hovedrollen i det som har blitt Norges favorittkaviar.

Det tar lang tid. Men det er verdt det.

Mills kaviar med brød og egg
Mills Polarkaviar med egg og brød

Er kaviar sunt?

Mills kaviar er laget av lettrøykt og sukkersaltet rogn og rapsolje.

Les mer
Rogn

Det tar noen måneder. Men det er det verdt.

Tid. Håndverk. Samt en helt unik råvare rett fra det kalde havet utenfor Norskekysten.

Les mer