Reker og skalldyr

Hva er vel bedre enn et rekesmørbrød på en varm sommerdag? Eller deilig krabbe fra Hitra når sommeren er på hell?

Rekesmørbrød med sitronmajones. Foto.

Alt du trenger til sommerens rekelag

Reker er fantastisk godt, og veldig enkelt. Alt man trenger for et deilig måltid, som roper sommer, er reker, loff, Mills majones og sitron. Her har vi samlet de beste tipsene som sørger for et vellykket rekelag.

Få tipsene her

Oppskrifter med reker og skalldyr

Tips fra Millsbåten

Sommeren 2016 seilte Erik og Simen på Millsbåten, og sanket og delte gode tips om reker og rekelag. Her får du tipsene!

Ta med reker på stranden i sommer!

Reker er perfekt strandmat - hvis man klarer å holde dem kalde mens sola steker. Her får du tipsene til Erik og Simen for kalde reker på varme dager.

Les tipsene her

Hvor mye reker trenger man egentlig?

Fordi reker har skall er det ikke alltid like lett å vite hvor mye man trenger. Man burde beregne rundt 500 gram reker med skall per person. Men hvor mye er egentlig det? Vi har undersøkt.

Se hvor mye her

Slik piller du reker som en verdensmester

Live Ueland fra Jentan på Båly har vunnet VM i rekepilling seks ganger. Vi ba henne vise oss hvordan en ekte verdensmester gjør det

Se hvordan her

Tre spennende majones-varianter

Sett en ekstra spiss på skalldyrfatet med disse enkle og spennende smaks-majonesene.

Se variantene her