Miljø og samfunnsansvar

Mills sin hovedoppgave er å gjøre det enkelt for dagens og fremtidens generasjoner å samles rundt sunn og god mat. Dette preger vår tenking knyttet til samfunnsansvar, prosjekter vi bidrar i og hvem vi samarbeider med. Ansvarlighet preger også vår tilnærming til verdiskaping for samfunnet, forbrukerne, kundene, våre ansatte og eiere. Både gjennom å bidra til å etablere gode matvaner, legge myndighetene sine kostholdsanbefalinger til grunn for produktutviklingen, ivareta leverandører, redusere svinn, matavfall og utslipp fra produksjon og sikre et godt, og inkluderende arbeidsmiljø.

Klikk her for å lese hele rapporten om samfunnsansvar i Mills
samfunnsansvar

Samfunnsansvar i 2016: Gode tall på viktige områder for Mills

Arbeidet Mills gjennomførte i 2016 på feltene samfunnsansvar, indre- og ytre miljø og sikkerhet, viste positiv utvikling på en rekke viktige områder: redusert CO2-utslipp, mindre matavfall, mer effektiv energibruk og et styrket arbeid med bærekraft og etisk handel skapte et godt år for bedriften.

Les sammendraget av samfunnsansvaret hos Mills i 2016:

Tid for matro

Det går knapt en dag uten at vi blir bombardert med diett-tips og motstridende kostholdsråd fra blogger, medieoppslag og nær omgangskrets. Nå må vi ta matroen tilbake.

Les mer om Matro-initiativet:
Forskere

Sunne produkter gjennom forskningsbasert innovasjon

Mills AS har helt siden tidlig 1990-tallet hatt samarbeid med norske forskningsinstitusjoner for å få økt kunnskap om hvordan maten påvirker helsen vår og for å utvikle sunne produkter.

Les mer forskningssamarbeid hos Mills:
Mettet fett

Sunne fettsyrer fra Mills styrker kampen mot mettet fett for bedre folkehelse

Mat fra Mills er full av sunne fettsyrer. Det gir et godt utgangspunkt i fellesinnsatsen med helsemyndighetene for bedre folkehelse gjennom reduksjon av mettet fett i hverdagsmaten. Mange års samarbeid med forskere og helsefagmiljøer har i tillegg gjort selskapets matvarer sunnere enn noen sinne.

Les mer om Mills` innsats for folkehelsen her:

Slik kutter du og familien matsvinnet

Mengden mat vi kaster hvert år er en betydelig klimautfordring. Med noen enkle grep kan samtidig du og familien dramatisk redusere matsvinnet hjemme på kjøkkenet. Det er godt for både lommeboken og miljøet. Kvalitetssjef Mona hos Mills forklarer hvordan her.

Les mer om hvordan du kutter ut unødvendig matkasting:
Andøya - mottaker av støtte i 2015

1 krone til hjertesaken

«1 kr til Hjertesaken» er et initiativ fra Mills AS og Vita hjertego’, med formål om å støtte forskning og andre aktiviteter som bidrar til forebyggende hjertehelse.

Størrelsen på bevilgningen tilsvarer antallet solgte Vita hjertego’ proaktiv foregående år, og i 2014 ble det bevilget 700 000 kroner til ulike prosjekter.

Plukking av peanøtter

Mills er medlem i Initiativ for etisk handel (IEH)

Som medlem i Initiativ for etisk handel (IEH) har vi forpliktet oss til å arbeide for kontinuerlig forbedring av arbeids- og miljøforhold hos våre leverandører. Mange av våre råvarer dyrkes eller fiskes i Norge, men enkelte av råvarene våre, som for eksempel peanøtter, må vi utenlands for å få tak i. Når vi i Mills kjøper inn råvarer skal vi i størst mulig grad ivareta menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, utvikling og miljø.

etiskhandel.no