
Hjemmelaget italiensk salat
Nordmenns påleggsfavoritt italiensk salat finner du ikke i Italia. Navnet kommer av at fargene på ingrediensene kan minne om fargene i det italienske flagget. Har du lyst til å lage den hjemmelagde varianten har du en ypperlig sjanse her, vi byr nemlig på oss selv og deler vår egen oppskrift på italiensk salat. Hemmeligheten ligger i de gode råvarene: frisk norsk kål og knasende sprø gulrøtter.
Slik gjør du
Skrell gulrøttene og grovrasp med et rivjern. Finsnitt kålen.
Bland majones med litt sitronsaft eller hvitvinseddik og smak til med nykvernet pepper, salt og litt sukker dersom du ønsker det.
Vend kålen og gulrøttene inn i majonesblandingen.
Server på en skive godt brød, gjerne med kjøttpålegg som skinke eller salami, eller med noen skiver agurk eller tomat. Mange bruker også et dryss nykvernet pepper over.
Visste du at Delikat har laget salater siden 1931? Dette er en av de originale variantene som har vært med siden oppstarten i Skomakergata i Drammen.
Antall porsjoner:
- 100 g gulrot (ca. 1 stor eller 2 små)
- 150 g hodekål
- 2.5 dl Mills Ekte Majones
- 3 ts sitronsaft eller hvitvinseddik
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 ts sukker (valgfritt)
Produkter i oppskriften
