Klassisk hjemmelaget potetsalat


30 min.

Potetsalat er klassisk tilbehør både til grillmat og på koldtbordet. I Delikat lager vi potetsalat året rundt og det har vi gjort siden 1975. Etter hvert tør vi si at vi har blitt ganske gode på det. Nå deler vi oppskriften slik at du kan lage potetsalaten hjemme på ditt eget kjøkken, nesten som originalen.

Ingredienser

  • 400 gram kokte poteter
  • 165 gram majones
  • 0.5 ts gressløk
  • 1 ts eddik
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts sennep
  • 0.25 ts løkpulver
  • 6 ts vann

Slik gjør du

  • Skrell og kok potetene. Koketiden varierer med potetene, men ligger gjerne på mellom 15-25 minutter.Til potetsalat er det lurt å velge kokefaste poteter som Astrix, Folva eller Beate. 

  • Hell av kokevannet og la potetene avkjøle seg mens du blander majones og krydder.

  • Bland majones, gressløk, eddik, salt, sennep, løkpulver og vann i en skål. Du kan bruke både tørket og fersk gressløk.

  • Del potetene i skiver eller terninger og ha over majonesblandingen. Nå er den klar til servering.

  • TIPS: Tips: Tilsett epleterninger eller skivede reddiker for ekstra farge og smak.