Kylling med sticky bbq-saus og frisk potetsalat


25 min.

Disse nydelige kyllinglårene med sticky bbq-saus er fulle av smak, og har en perfekt balanse mellom salt, søtt og surt. De gjør seg veldig godt på grillen hvor den klissete sausen sørger for ekstra sprøtt og godt skinn. Server med frisk potetsalat med agurk og du har et grillmåltid som sørger for stående applaus på under en halvtime.

Ingredienser

  • 8 stk kyllinglår
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl honning
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts chiliflak
  • 1 stk vårløk
  • 1 pk Delikat potetsalat med frisk agurk

Slik gjør du

  • Ha balsamicoeddik, honning og soyasaus i en kjele. Knus hvitløksfeddene og tilsett i kjelen sammen med chiliflak. Kok opp sausen og la den småkoke til den har tyknet og har fått en sirupslignende konsistens.

    Pensle kyllinglårene godt med bbq-saus og grill til de er gjennomstekte. Avslutt med å pensle litt mer saus på.

    Server med et dryss finhakket vårløk og Delikat potetsalat med agurk.

    Tips! Denne sausen kan brukes som glaze på flere typer av kjøtt og fisk. Prøv den også på svinenakke, lakse eller ytrefilet.