Potetlapper med varmrøkt laks


15 min.

Har du poteter til overs fra middagen, kan du lage disse nydelige potetlappene. Potetlapper passer både til frokost, lunsj og kveldsmat, er superenkle å lage og smaker fantastisk med tunfisksalat eller andre påleggssalater.

Ingredienser

  • 2 stk store poteter
  • 2 stk egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 2 ss Flytende Melange
  • 1 pk Delikat Tunfisksalat

Slik gjør du

  • Skrell potetene og mos dem med en potetstappe eller en gaffel. Til en porsjon trenger du to store eller fire små poteter. Ha potetmosen over i en bolle.

  • Tilsett egg, melk, hvetemel og salt, og rør rundt til du har en jevn røre.

  • Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Flytende Melange.

  • Bruk gjerne en stor isskje for å fordele røren i stekepannen. 1 lapp = 1 stor isskje.

  • Stek lappene gylne på begge sider, i cirka 1 til 1,5 minutt.

  • Server lappene med Delikat Tunfisksalat eller din favoritt påleggssalat.