
Ingredienser
- BAKT POTET:
- 4 stk store poteter med skall
- 4 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- BACON- OG SOPPFYLL:
- 150 gram baconterninger
- 0.5 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
- 200 gram sjampinjonger
- 4 ss crème fraîche
- 1 ss gressløk
Slik gjør du
-
Bakt potet:
-
Fyr opp grillen og sørg for at du har en sone uten direkte varme under risten. Det kalles indirekte varme.
-
Skyll og tørk potetene godt. Stikk potetene 4-5 ganger med gaffel. Dette er for å forhindre at de sprekker underveis.
-
Ønsker du sprøtt skall på poteten er det lurt å droppe aluminiumsfolie og heller pensle den med litt Flytende Melange.
-
Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter.
-
La potetene avkjøles i cirka 5 minutter og skjær deretter et dypt snitt på langs. Bruk en skje til å grave ut innmaten.
-
Mos innmaten sammen med Flytende Melange til du får en myk og kremet potetmos, og smak til med salt og pepper. Legg potetmosen tilbake i skallet.
-
TIPS: Bakte poteter kan fint lages i ovnen om du heller ønsker det. Da baker du potetene på en rist, midt i ovnen, på 200 grader, og følger ellers fremgangsmåten under. Det viktigste er å ikke ha dårlig tid, men å bake potetene til de er skikkelig møre, tvers gjennom. Er du usikker på om den er ferdig? Poteten skal gi litt etter når du trykker på den.
-
Fyll:
-
Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange. Stek baconbitene til de er gylne og sprø, cirka 5 minutter. Ta baconet ut av stekepannen og legg det på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig stekefett.
-
Skjær sjampinjong i skiver og stek i baconfettet til de faller sammen.
-
Topp de bakte potetene med baconterninger, sjampinjong, crème fraîche og finhakket gressløk.