Bakt potet med bacon og sopp


90 min.

Bakt potet kan lages både i ovn og på grillen, og kan varieres med ulike typer fyll. Her har vi toppet de bakte potetene med bacon, sopp og crème fraîche.

Ingredienser

  • BAKT POTET:
  • 4 stk store poteter med skall
  • 4 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • BACON- OG SOPPFYLL:
  • 150 gram baconterninger
  • 0.5 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 200 gram sjampinjonger
  • 4 ss crème fraîche
  • 1 ss gressløk

Slik gjør du

  • Bakt potet:

  • Fyr opp grillen og sørg for at du har en sone uten direkte varme under risten. Det kalles indirekte varme.

  • Skyll og tørk potetene godt. Stikk potetene 4-5 ganger med gaffel. Dette er for å forhindre at de sprekker underveis.

  • Ønsker du sprøtt skall på poteten er det lurt å droppe aluminiumsfolie og heller pensle den med litt Flytende Melange.

  • Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter.

  • La potetene avkjøles i cirka 5 minutter og skjær deretter et dypt snitt på langs. Bruk en skje til å grave ut innmaten.

  • Mos innmaten sammen med Flytende Melange til du får en myk og kremet potetmos, og smak til med salt og pepper. Legg potetmosen tilbake i skallet.

  • TIPS: Bakte poteter kan fint lages i ovnen om du heller ønsker det. Da baker du potetene på en rist, midt i ovnen, på 200 grader, og følger ellers fremgangsmåten under. Det viktigste er å ikke ha dårlig tid, men å bake potetene til de er skikkelig møre, tvers gjennom. Er du usikker på om den er ferdig? Poteten skal gi litt etter når du trykker på den.
     

  • Fyll:

  • Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange. Stek baconbitene til de er gylne og sprø, cirka 5 minutter. Ta baconet ut av stekepannen og legg det på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig stekefett.

  • Skjær sjampinjong i skiver og stek i baconfettet til de faller sammen.

  • Topp de bakte potetene med baconterninger, sjampinjong, crème fraîche og finhakket gressløk.