Bakt potet med ost og skinke


90 min.

Bakt potet er en klassiker som kan spises som både tilbehør eller som en rett i seg selv. Her har du en digg variant med ost- og skinkefyll som du enkelt kan lage på grillen eller i ovnen.

Ingredienser

  • BAKT POTET:
  • 4 stk store poteter med skall
  • 4 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • OST- OG SKINKEFYLL:
  • 4 stk cherrytomat
  • 1 stk vårløk
  • 150 gram revet cheddar
  • 100 gram smårettskinke

Slik gjør du

  • Bakte poteter:

  • Fyr opp grillen og sørg for at du har en sone uten direkte varme under risten. Det kalles indirekte varme.

  • Skyll og tørk potetene godt. Stikk potetene 4-5 ganger med gaffel. Dette er for å forhindre at de sprekker underveis.

  • Ønsker du sprøtt skall på poteten er det lurt å droppe aluminiumsfolie og heller pensle den med litt Flytende Melange.

  • Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter.

  • Fyll:

  • Del cherrytomater i fire og finsnitt det grønne på vårløken.

  • La potetene avkjøles i cirka 5 minutter og skjær deretter et dypt snitt på langs. Bruk en skje til å grave ut innmaten.

  • Mos innmaten sammen med Flytende Melange til du får en myk og kremet potetmos, og smak til med salt og pepper.

  • Rør halvparten av den revne osten sammen med potetmosen og fyll potetskallet.

  • Topp den bakte poteten med resten av osten, skinketerninger, cherrytomater i båter og finsnittet vårløk.