Banankake i langpanne


55 min.

Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake. De modne bananene gir ikke bare en nydelig smak, de sørger også for at kaken blir ekstra saftig og myk.

Ingredienser

  • BANANKAKE:
  • 4 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 4 stk bananer (godt modne)
  • 2 dl Flytende Melange
  • 2 dl melk
  • 9 dl siktet hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • GLASUR:
  • 1 stk eggehvite
  • 250 gram melis
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  • Banankake:

  • Varm opp ovnen til 175 grader.

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend Flytende Melange og melk inn i eggedosisen. Mos bananene og vend dem forsiktig inn i røra.

  • Bland sammen siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha melblandingen over i eggeblandingen, litt og litt av gangen.

  • Pensle en langpanne (ca. 25×35 cm) godt med Flytende Melange. Ha røren over i langpannen og stek banankaken på midterste rille i ovnen i 45 minutter.

  • La banankaken avkjøle før du har på glasur.

  • Glasur:

  • Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft til du har en jevn og klumpfri glasur.

  • Fordel glasuren over banankaken.