Banoffee pie

Enkelt
90 min.
Banoffee pie er en klassisk, engelsk dessertpai med deilig smak av banan og karamell. Navnet er satt sammen av nettopp disse to hovedingrediensene, «banana» og «toffee». Den enkle dessertpaien skal ikke stekes, og med brunt sukker og søt kondensert melk er det også enkelt å lage karamellen. Ved å dekke bananskivene med karamell blir ikke disse misfarget selv om kaken blir stående noen timer før servering. På grunn av den piskede kremen må kaken oppbevares kjølig og kan ikke fryses. 1 porsjon passer til en paiform eller kakeform på 24 centimeter i diameter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjeksbunn:

  1. Smør en form på 24 cm i diameter med litt Melange.

  2. Bruk food processor og kjør kjeks til smuler. Har du ikke food processor, legg kjeksene i en brødpose og knus med en kjevle.

  3. Smelt Melange i en kasserolle på middels sterk varme. Rør sammen med kjekssmulene.

  4. Tykk kjeksmassen godt ned i den smurte paiformen og opp langs sidene. Sett kjølig mens du lager karamellen.

Karamell:

  1. Smelt brunt sukker og Melange i en tykkbunnet kasserolle. Pass på at sukkeret har løst seg helt opp og at du har en tykk, jevn masse som ikke skiller seg.

  2. Rør inn søt kondensert melk. Når blandingen har fått et raskt oppkok er karamellen ferdig. Den skal være lys på farge. La karamellen avkjøle seg til den er lunken.

Fyll og topping:

  1. Skjær banan i 0,5-1 centimeter tykke skiver og legg i lag på den avkjølte kjeksbunnen.

  2. Hell karamellen over bananene. Sekk formen med folie og sett i kjøleskapet i minst 1 time. eller i frysen i 30 minutter.

  3. Rett før servering piskes kald kremfløte til stiv krem. Bre kremen i et jevnt lag over paien.

  4. Topp med et lite dryss kakao og grovhakket sjokolade.

Antall porsjoner:

  • Kjeksbunn:
  • 240 gram Digestive-kjeks
  • 120 gram Melange
  • Karamell:
  • 90 gram brunt sukker
  • 90 gram Melange
  • 400 gram søt kondensert melk (1 boks)
  • Fyll og topping:
  • 3 stk bananer
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver
  • 30 gram mørk sjokolade

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Klassisk gresskarpai med karamelliserte pekannøtter. Foto.

Klassisk gresskarpai med karamelliserte pekannøtter

Enkelt
90 min.
Glutenfri blåbærpai med vaniljeis. Foto.

Glutenfri blåbærpai

Enkelt
80 min.
Sjokoladepai av Ina - Mat på Bordet. Foto.

Inas sjokoladepai med ostekrem og bær

Middels
180 min.