
Banoffee pie
Slik gjør du
Kjeksbunn:
-
Smør en form på 24 cm i diameter med litt Melange.
-
Bruk food processor og kjør kjeks til smuler. Har du ikke food processor, legg kjeksene i en brødpose og knus med en kjevle.
-
Smelt Melange i en kasserolle på middels sterk varme. Rør sammen med kjekssmulene.
-
Tykk kjeksmassen godt ned i den smurte paiformen og opp langs sidene. Sett kjølig mens du lager karamellen.
Karamell:
-
Smelt brunt sukker og Melange i en tykkbunnet kasserolle. Pass på at sukkeret har løst seg helt opp og at du har en tykk, jevn masse som ikke skiller seg.
-
Rør inn søt kondensert melk. Når blandingen har fått et raskt oppkok er karamellen ferdig. Den skal være lys på farge. La karamellen avkjøle seg til den er lunken.
Fyll og topping:
-
Skjær banan i 0,5-1 centimeter tykke skiver og legg i lag på den avkjølte kjeksbunnen.
-
Hell karamellen over bananene. Sekk formen med folie og sett i kjøleskapet i minst 1 time. eller i frysen i 30 minutter.
-
Rett før servering piskes kald kremfløte til stiv krem. Bre kremen i et jevnt lag over paien.
-
Topp med et lite dryss kakao og grovhakket sjokolade.
Antall porsjoner:
- Kjeksbunn:
- 240 gram Digestive-kjeks
- 120 gram Melange
- Karamell:
- 90 gram brunt sukker
- 90 gram Melange
- 400 gram søt kondensert melk (1 boks)
- Fyll og topping:
- 3 stk bananer
- 3 dl kremfløte
- 1 ts kakaopulver
- 30 gram mørk sjokolade
Produkter i oppskriften
